Naslovnica NAJAVE TARZAN – PREDSTAVA ZA DJECU U SUBOTU u 10 SATI U GRADSKOM...

TARZAN – PREDSTAVA ZA DJECU U SUBOTU u 10 SATI U GRADSKOM PARKU

307
0
Podijeli objavu

TARZAN

SUBOTA, 1. 7. U 10:00 SATI

Kazališna predstava ZA DJECU – GRADSKI PARK

ULAZ JE SLOBODAN

Draga djeco, s veseljem najavljujemo još jednu kazališnu predstavu koja će se održati u subotu, 1. srpnja u 10:00 sati. U Gradski park dolazi Tarzan, omiljeni lik popularnih priča iz djetinjstva u izvedbi Kazališta tvornica lutaka iz Zagreba.

U ovoj priči svaka generacija može pronaći nešto za sebe. Najmlađi će pratiti pokret, boje, zvukove prirode. Oni malo stariji shvatit će poruku. Danas smo toliko zaslijepljeni svjetlećim ekranima da uopće ne primjećujemo prirodu oko sebe. Gomilamo materijalne sitnice, a naša Jane iz predstave spoznala je, kako je ljepota u jednostavnosti te kako joj sve haljine koje je ponijela ne bi mogle pomoći da u džungli nije upoznala Tarzana – kaže Petra Radin, redateljica predstave.

SADRŽAJ:

Tarzan je osobito važan lik zbog toga što simbolizira izdržljivost, upornost preživljavanja i hrabrost – sve vrijednosti potrebne u odrastanju. Asocira prirodu i divlji životinjski svijet kao prijateljsku na način koji je osobito značajan u današnjem urbaniziranom, skučenom i sivom svijetu. Tarzan ostaje vječni simbol prijateljstva s prirodom, dobrote u odnosu sa životinjama koje mi danas trebamo zaštititi od izumiranja.

Tarzanovo odrastanje prati već generacije djedova i baka te roditelja, a danas i nove generacije djece koje vrijeme provode uz računala u virtualnom svijetu. Upravo zbog toga Tarzan daje put u ljudskost, stvarnost, u vječnost simbioze prirode i čovjeka.

U predstavi susrećemo slona, lava, zmiju i čimpanzu Čitu te s njima uranjamo u najdublje tajne džungle i životinjskog svijeta. Jane i Tarzan otkrivaju neki novi jezik, jezik ljubavi i prijateljstva.

Tekst je napisala Maja Katić inspirirana originalnom pričom Edgara Ricea Burroughsa, režiju potpisuje Petra Radin, a u predstavi igraju Petra Radin, Josip Brakus i Filip Detelić.

Kostimografiju potpisuje Patricio Aguero, scenografiju Mario Mišković, glazbu Matej Meštrović, a dizajn svjetla Alen Marin.

Manifestaciju Volim ljeto i kulturu organizira Pučko otvoreno učilište “M. A. Relković” Nova Gradiška u partnerstvu s Turističkom zajednicom Grada Nova Gradiška.

Program je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Nova Gradiška.