Naslovnica GRAD GkNG – ODRŽANA PROMOCIJA AUTOBIOGRAFSKE KNJIGE “SPAŠAVALA SAM BRAK, A SPASILA SEBE”...

GkNG – ODRŽANA PROMOCIJA AUTOBIOGRAFSKE KNJIGE “SPAŠAVALA SAM BRAK, A SPASILA SEBE” DR. VESNE ORŠULIĆ /PHOTO/

899
0
Podijeli objavu

U prostoru Turističke zajednice grada Nove Gradiške, sinoć s početkom u 18:30 sati, održana je promocija autobiografske knjige „Spašavala sam brak, a spasila sebe“ naše sugrađanke dr. Vesne Oršulić, specijalistice obiteljske medicine, Geštalt psihoterapeutkinje i seksualne savjetnice

Organizator Gradska knjižnica Nova Gradiška na čelu s ravnateljicom Ernestinom Straga-Šašić, koja je ujedno bila i moderator promocije, napravila je još jedan u nizu uspješnih evenata, čemu su svjedočili brojni gosti, uzvanici i posjetitelji koji nisu odoljeli zanimljivoj tematici knjige.

Vesna je majka četvero djece i praktična vjernica iskreno je progovorila o svom životu i braku, o iscjeljujućem iskustvu koje je doživjela zahvaljujući terapiji pisanjem. Ova iskusna liječnica koja se dugi niz godina bavi bračnom terapijom u knjizi je nesebično podijelila svoja osobna iskustva, bračne probleme, emotivne uspone i padove te dala savjete iz prve ruke kakve može ponuditi jedino prekaljena majka i supruga.

Sve je počelo kad je napokon, ne samo sebi nego i cijelom svijetu priznala da nije sretna u braku. Na ovaj hrabri čin potaknulo ju je terapeutsko pisanje. U knjizi opisuje proces bračne terapije pisanjem, kako da definirate problem koji vas muči, da shvatite na koji ga je način moguće riješiti te da odlučite želite li ili ne želite problem rješavati. Terapijsko pisanje metoda je koja omogućuje detektiranje problema i emocija koje ga prate. Pisanje usporava misaoni proces i na taj način omogućuje da se smisleno verbaliziraju misli, osjećaji i očekivanja, kako od sebe tako i od drugih. Napisano ne služi drugima nego isključivo nama.

Upoznajte se s procesom osobnog razvoja; kako da postanete asertivna individua koja zna postaviti zdrave granice, založiti se za sebe i svoje ciljeve, a da pri tome ne povređujete druge osobe.
Terapijsko pisanje omogućuje osvještavanje, olakšava proces prepoznavanja seksualnih, mentalnih i emotivnih problema. Više o separaciji od primarne obitelji, osvještavanju vlastite vrijednosti, životnim spiralama uspona i padova saznali smo iz perspektive autorice na sinoćnjoj književnoj večeri.

Večer promocije je zaista prošla u jednom pozitivnom i interaktivnom ozračju gdje je autorica predstavila sažetke svoje knjige kroz zbilju, no neke dijelove je dočarala i na sarkastičan i humorističan način što je posjetitelje učinilo zadovoljnima te su mnogi ostali i nakon završetka službenog dijela.

Događaj je na samom početku dodatno oplemenila flautistica Davorka Krešić, mag. flaute.

Stoga, pročitajte knigu „Spašavala sam brak, a spasila sebe“ i saznajte kako je to kad psihoterapeutkinja sjedne sama sebi na terapeutsku stolicu, a mi ćemo Vesnu rado ugostiti u jednoj od narednih talk show emisija NG sat.

Sponzori predstavljanja – Grad Nova Gradiška, Turistička zajednica grada Nova Gradiška, Gradska knjižnica Nova Gradiška i Bošnjak Beer&Gin.