Naslovnica GRAD Crkva POETSKA VEČER: IVAN SLIŠURIĆ – “UMRIJET ĆE DRŽAVA, ALI ĆE OSTATI LJEPOTA”

POETSKA VEČER: IVAN SLIŠURIĆ – “UMRIJET ĆE DRŽAVA, ALI ĆE OSTATI LJEPOTA”

448
0
Podijeli objavu

“Slišurićevo lirsko pismo”, poetska je večer koju je sinoć na dječjem odjelu organizirala Gradska knjižnica Nova Gradiška. Uz našeg sugrađanina gost večeri je bio i književnik i teoretičar Goran Rem, profesor na osječkom Filozofskom fakultetu.

Književna večer uz profesora Slišurića zasigurno nikog od posjetitelja nikad ne ostavlja ravnodušnim jer svoja djela, prozu i stihove, uvijek iznjedri na sebi svojstven i poseban način, te tako pobudi razmišljanje i pozornost prisutnih.

Dadamo li tome uistinu entuzijastičan pristup prof. Rema u osvrtu na Slišurićeva djela, dobavamo dobitnu kombinaciju izvedbe i analize “što je pjesnik htio reći” sažeto, zanimljivo i slikovito opisane ostavljajući naravno i dovoljno prostora čitatelju za promišljanje.

Upravo takva kohezija Slišurića kao autora i Rema u ulozi teoretičara upriličila je sinoć jednstven književni ugođaj vraćajući nas ka “oldschool” pisanoj riječi bacivši na stranu i zrnce našeg laartporturističkog kritičkog rakursa konkretizirajući pravu umjetnost.

  • VIŠE U VIDEO PRILOZIMA: