Naslovnica GRAD Gospodarstvo U TIJEKU REKONSTRUKCIJA KOŽARSKE ULICE I DIJELA PSUNJSKE

U TIJEKU REKONSTRUKCIJA KOŽARSKE ULICE I DIJELA PSUNJSKE

334
0
Podijeli objavu

Nakon provedenog postupka javne nabave i zaključenog ugovor o izvođenju radova s izvođačima u tijeku je rekonstrukcija Kožarske ulice, a zatim i dijela Psunjske s tvrtkom.

Kožarska ulica će se u cijelosti rekonstruirati: od spoja na novoizgrađeni kružni tok u ulici Ljudevita Gaja do križanja s Psunjskom ulicom, a zahvat završava uklopom Psunjske na križanje s Frankopanskom i Dienešovom ulicom.

Duljina zahvata u Kožarskoj ulici je 355 m’, a u Psunjskoj 119 m’. Cesta će biti širine 5,5 m sa završnim asfaltnim slojem, a pješačke staze se izvode minimalne širine 1,50 m. Sa zapadne strane Kožarske ulice izvest će se konzolna pješačka staza uz obrambeni zid potoka Šumetlice duljine cca 110m. S južne strane Psunjske ulice predviđeno je postavljanje 9 parkirnih mjesta od čega je 1 parkirno mjesto predviđeno za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti.

Predviđeno je postavljanje novih svjetiljki s led izvorom svjetlosti na postojeće stupove (2 kom), odnosno postavljanje novih stupova javne rasvjete (7 kom) duž projektirane trase Kožarske ulice između pješačke staze i ceste.

Radi potrebe funkcioniranja javnih službi u području zahvata (Tehnički pregled vozila, HEP), radovi se izvode u dvije etape. Prva etapa je započela nakon kolnog ulaza prema stanici za tehnički pregled vozila prema sjeveru. Po dovršetku toga dijela trase, ista će se pustiti u promet te će se izvesti 2. etapa, odnosno spoj Kožarske s kružnim tokom: od spomenutog kolnog ulaza prema jugu.

22. siječnja 2024. uspostavila se odgovarajuća privremena regulacija prometa kojom će se dopustiti promet intervencijskim službama i vozilima stanara u području radova, dok će ostalim vozilima promet biti onemogućen.

Iz gradske uprave mole sve građane za razumijevanje i strpljivost tijekom trajanja radova koji se planiraju dovršiti tijekom lipnja ove godine.

Izvođač radova je „Niskogradnja Jurčak d.o.o.“ iz Požege.

Izvor: novagradiska.hr

Foto: Dejan Ivanković / novagradiska.eu