Naslovnica OPĆINE OPĆINA REŠETARI – ZA DOGRADNJU ŠKOLE OPĆINA DAROVALA ZEMLJIŠTE U CENTRU REŠETARA

OPĆINA REŠETARI – ZA DOGRADNJU ŠKOLE OPĆINA DAROVALA ZEMLJIŠTE U CENTRU REŠETARA

205
0
Podijeli objavu
Izvor: Općina Rešetari

Veliki dan za napredak školstva za mjesto Rešetara. U Općinskoj vijećnici Općine Rešetari načelnik općine Zlatko Aga i ravnatelj O.Š. Ante Starčević Rešetari Tihomir Batalo u nazočnosti predsjednika školskog odbora Jurice Atlagović i tajnika škole Mate Šimića, te pročelnice općine Monike Starčević potpisali su ugovor o darivanju zemljišta uz školu za dogradnju iste.

Nakon višegodišnjeg planiranja jednosmjenske nastave kao i ukazane potrebe za rekonstrukcijom i opremanjem škole 21.stoljeća, ista se bliži realizaciji.

Odluku o darivanju donijelo je Općinsko vijeće na prijedlog načelnika. Za dobivanje dozvola za gradnju vlasništvo zemljišta mora biti na školi kao nositelju projekta. Ovaj budući projekat vrijednosti većoj od 2 miliona eura trebao bi se financirati iz omotnice Nacionalnog plana otpornosti i oporavka,na koje je prethodno dala pozitivno mišljenje Brodsko-posavska županija kao osnivač škola. Općina kao partner sudjeluje u pripremi dokumentacije za apliciranje i provedbu kandidature uz dogovor sa županijom.

Projekt izrađuje Brodska tvrtka SB INVEST d.o.o, a isti bi trebali biti završeni sa ishođenim dozvolama do mjeseca lipnja ove godine.

  • “Današnjim danom započeli smo zajedničku aktivnost i utrku sa vremenom kako bi uspjeli realizirati ovaj vrijedan kapitalni projekat za Općinu Rešetari ali i za razvoj i kvalitetu školstva budućim generacijama.” – naglasio je načelnik općine Rešetari Zlatko Aga.

Ravnatelj škole gospodin Batalo se zahvalio na suradnji i darovnici zemljišta te sudjelovanju općine i želji za pomoći da se školski sustav podigne na višu razinu i da škola u Rešetarima bude škola 21. stoljeća, sa nadom da ćemo uspjeti pripremiti dokumentaciju do visoke razine prihvatljivosti u NPOO, pte se zahvalio Općinskom vijeću na razumjevanju u budućem planiranju cjelokupnog razvoja školstva i svih inicijativa razvoja cijele općine i svih naselja uz rad načelnika općine.

Općina Rešetari