Naslovnica OPĆINE Cernik CERNIK: MANIFESTACIJA “SAČUVAJMO STARE SORTE” POSTALA MEĐUNARODNI DOGAĐAJ /VIDEO/

CERNIK: MANIFESTACIJA “SAČUVAJMO STARE SORTE” POSTALA MEĐUNARODNI DOGAĐAJ /VIDEO/

206
0
Podijeli objavu

U subotu u sportskoj dvorani Osnovne škole Matija Gubec u Cerniku održana je tradicionalna manifestacija “Sačuvajmo stare sorte” – In memoriam Vjeko Hudolin.

Na razmjeni starih plemki voćaka, vinove loze i sjemenja povrća sudjelovali su mnogi domaći ali i izlagači i cijele Hrvatske, a neki su doputovali i iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Njemačke.

Manifestacija je također upriličena i u spomen na Vjeku Hudolina, pokretača iste bez čijeg angažmana i ljubavi prema starim sortama voća i povrća Cernik ne bi bio središte ovakvog značajnog događaja za cijelu regiju.

Ovogodišnjem izdanju se odazvao rekordni broj izlagača i posjetitelja koji su kao i začetnici, Udruga Živa zemlja, prepoznali ljubav Cerničana koji vještom organizacijom ovu manifestaciju čine iz godine u godinu sve većom, a to je i razlog što je ovogodišnje izdanje upravo preseljeno u školsku dvoranu.

Zvonko Živković, predsjednik Udruge vinogradara i voćara Cernik, Vitomir Žakić, načelnik Općine Cernik i Željko Burazović, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Brodsko-posavske županije s iznimnim veseljem su istaknuli veliko zadovoljstvo i s ponosom pohvalili sve koji su sudjelovali u realizaciji do sada nejvećeg susreta ljubitelja i uzgajivača starih sorti.

  • SNIMKU OVOGODIŠNJE MANIFESTACIJE i OTVORENJE POGLEDAJTE U VIDEO SNIMCI: