Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti PROGRAM ZAŽELI: 10 ZA 60 II – UHBDR 121. BRIGADE 495.000 EURA...

PROGRAM ZAŽELI: 10 ZA 60 II – UHBDR 121. BRIGADE 495.000 EURA BESPOVRATNO

151
0
Podijeli objavu

Predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121. brigade – pukovnije Nova Gradiška Damir Matošević jučer je, 11. ožujka, sudjelovao na svečanom potpisivanju i uručivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu programa „Zaželi – prevencija institucionalizacije“ za projekt „Zaželi – 10 za 60 II“. Svečanost je održana u Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda +, Programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.“, te Državnog proračuna RH u iznosu od 495.000,00 € sa stopostotnim financiranjem. Projekt će trajati 36 mjeseci, a provodit ćemo ga u partnerstvu s Općinom Cernik.

Svečanosti su nazočili ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, predsjednik Županijske skupštine BPŽ i saborski zastupnik Pero Ćosić, župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić te ravnatelj HZZ-a Ante Lončar kao i ravnatelj Uprave za tržište rada i zapošljavanje Luka Čirko.

Opći cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti i prevencija institucionalizacije starijih osoba i osoba s invaliditetom, s posebnim naglaskom na HRVI, osiguravanjem dugotrajne skrbi.

Specifični cilj projekta je pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu za 60 starijih osoba i osoba s invaliditetom, s naglaskom na braniteljsku populaciju i osobe sa statusom HRVI, koju će kroz 33 mjeseca pružati ukupno 10 zaposlenih osoba na području 6 JLS-ova u zapadnom dijelu Brodsko-posavske županije. Projekt će pozitivno utjecati na smanjivanje rizika od siromaštva ranjivih skupina, pripadnika i pripadnica ciljne skupine, te doprinijeti povećanju kvalitete života korisnika i korisnica.

Ovaj je projekt nastavak uspješno provedenog projekta kroz Zaželi – program zapošljavanja žena faza II. Kako bismo djelovali u cilju podizanja kvalitete života starijih sugrađana; solidarnosti s ranjivim društvenim skupinama ili osobama izloženim riziku od siromaštva; zaštite dostojanstva hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji koji su prepoznati kao bitne sastavnice solidarnog i prosperitetnog društva, potrebno je osigurati dugotrajnu skrb prilagođenu individualnim potrebama korisnika od strane udruge bliske ovoj populaciji što će osigurati visoku razinu povjerenja između provoditelja usluge i korisnika, što ovim projektom postižemo.

Pozivamo sve zainteresirane da prate službene mrežne stranice i društvene mreže Udruge i Općine Cernik kako bi se na vrijeme informirali o raspisivanju Javnog poziva za zapošljavanje, te Javnog poziva za iskaz interesa za korisnike/ice!