Naslovnica POLITIKA PARLAMENTARNI IZBORI 2024. FOKUS-REPUBLIKA: RAZGOVOR SA DARIOM MARENIĆEM, NOSITELJEM LISTE ZA V. IZBORNU JEDINICU

FOKUS-REPUBLIKA: RAZGOVOR SA DARIOM MARENIĆEM, NOSITELJEM LISTE ZA V. IZBORNU JEDINICU

159
0
Podijeli objavu

ZA PROMJENU NAČINA RAZMIŠLJANJA NE TREBA VAM ČLANSKA ISKAZNICA, NEGO VJERA I VOLJA!

Uoči parlamentarnih izbora koji će se održati 17. travnja razgovarali smo sa Dariom Marenićem, kandidatom i nositeljem liste br. 2. FOKUS-REPUBLIKA u V. izbornoj jedinici. Dario je poznat po svojoj predanosti i viziji za napredak Hrvatske, ističe ključne prioritete u predstojećim izborima. Kao nositelj liste odgovara na pitanja koja muče građane.

Zašto Republika? Odgovor je više nego jasan! Republika je odgovor na tridesetogodišnju stagnaciju u rješavanju gorućih problema poput korupcije, kriminala i nepravde. Umjesto političkog cirkusa, Republika nudi integritet i konkretne akcije.

Marenić ističe da današnji politički sustav stvara neravnopravnost, pri čemu se pristup politici ograničava članskom iskaznicom određene opcije.

  • „Mi danas imamo susRav, namjerno sam izmislio riječ, koji ne daje jednake prilike. Traži člansku iskaznicu određene političke opcije. Je li to rješenje? Nije! Republika je za sve, bez obzira na političku pripadnost”, ističe Marenić.

Nadalje, naglašava da je politički angažman danas izopačen, gdje mnogi ulaze isključivo zbog osobnih interesa. Republika okuplja ljude koji su ostvareni u svojim životima i žele dati doprinos društvu iz ljubavi prema domovini. Tako će on svoju saborsku plaću donirati obiteljima u potrebi za cijelo vrijeme trajanja mandata.

Govoreći o korupciji, Marenić ističe da ona kreće od kapilarne razine do najviših političkih vrhova. Potrebna je promjena razmišljanja i Republika je ta promjena. Čuli smo za bezbroj afera, a uzrok svih tih afera su ljudi. Potrebna je promjena načina razmišljanja.

FOKUS-REPUBLIKA, kaže, garantira integritet i odgovornost. Nositelji liste, poput predsjednika stranke Damira Vanđelića, pokazuju svoje životne putove i uspjehe izvan politike.

Damir Vanđelić, predsjednik stranke, najbolji je mogući premijerski kandidat”. – istaknuo je Marenić.

„Damir je bio branitelj, mobiliziran u Zagrebu, na Peščenici – u rat je otišao srcem! Proveo je u 173 dana u logoru u Glini, a nakon rata završio je fakultet i MBA. Uspio je svojim znanjem, ne političkim vezama. Nije bio član ni HDZ-a, ni SDP-a. Bio je u upravama i nadzornim odborima ogromnih privatnih firmi. Zna organizirati posao, prepoznati prilike i rješavati probleme. Također, Biljana Cerin, uspješna poduzetnica, i ja, s više desetljeća iskustva u poduzetništvu, spremni smo donijeti promjene”, ističe Marenić.

S Republikom dolazi nova nada za Hrvatsku. Čvrstom organizacijom i ljubavlju prema zemlji, Republika je spremna za vodstvo.

“Ozbiljna i odgovorna Republika” – zaključuje Dario Marenić.