Naslovnica SPORT 1. MJESTO PETROVOSELCIMA NA DRŽAVNOM PRVENSTVU GLUHIH – 2.LIGA

1. MJESTO PETROVOSELCIMA NA DRŽAVNOM PRVENSTVU GLUHIH – 2.LIGA

188
0
Podijeli objavu

Kuglački klub „Maksim“ Staro Petrovo Selo

osvojio 1. mjesto i ostvario plasman u 1. Ligu kuglanja za gluhe.

Državno prvenstvo gluhih u ekipnom kuglanju, 2. Liga-muškiodržano je 20. travnja  ove godine u Rijeci u Sportskom centru „MLAKA“.  Sudjelovalo je 7 ekipa iz Hrvatske: KK Splitsko- dalmatinske županije, KK Karlovac, KK Zadar, KK Pula, KK „Maksim“ Staro Petrovo Selo, KK „Galeb“ Rijeka i KK „Sluh“ Sisak.

Za prvo mjesto borila su se dva kluba s istim brojem bodova (24 boda), KK „Maksim“ Staro Petrovo Selo i KK Pula. O prvaku je odlučivalo „ čišćenje“, a presudila je bolja razlika od 40 čunjeva za KK Maskim. Najbolji je bio igrač Josip Bošnjak, a izvukao je maksimalnih 198 čišćenja. Ukupno je srušio 569 čunjeva.

Rezultati ostalih igrača su slijedeći: Kristijan Baksa 501 srušen čunj, Dragan Blažević 518 te Robert Marolt 502 srušena čunja.

KK „Maksim“ Staro Petrovo Selo osvojio 1. mjesto

KK „Maksim“ Staro Petrovo Selo je osvojio 1. mjesto na Državnom prvenstvu gluhih u 2. ligi u kuglanju za gluhe i tako, zajedno sa kolegama iz Pule, koji su osvojili 2. mjesto, ušao u u 1. Ligu kuglanje za gluhe koje će se održati slijedeće godine.

Moram napomenuti da smo KK „Maksim“ osnovali u lipnju 2023. godine i odmah ostvarili veliki rezultat!

Od slijedeće godine pridružujemo se našem drugom bratskom klubu KK „Slavoniji“ Nova Gradiška koji se dugi niz godina natječe u 1. Ligi.

Još jedanput, kao predsjednik i kapetan kluba, čestitam svojim igračima na fer igri i trudu i vjerujem  kako ćemo tako nastaviti i slijedeće godine.

ŠUG NG