Naslovnica SPORT KK “SLAVONIJA” NG DRŽAVNI DOPRVAK ZA GLUHE U 1. LIGI

KK “SLAVONIJA” NG DRŽAVNI DOPRVAK ZA GLUHE U 1. LIGI

69
0
Podijeli objavu
Sportski Savez gluhih Nova Gradiška

18. svibnja u Varaždinu na Državnom prvenstvu gluhih u kuglanju odigrala se 1. Liga za muške.  Domaćini su bili KKG Gluhi 54` iz Varaždina.

Uz njih su sudjelovale i slijedeće ekipe: KK „Slavonija“ iz Nove Gradiške, KK „Silent“ iz Zagreba, KK „Vallis Aurea“ iz Požege, KKGO „Marjan“ iz Splita i KK „Bilogora“ iz Bjelovara.

Poslije početnog starta igrač Antonio Škvorić je srušio 462 čunja i uzeo 1 bod. U drugom bloku je Mato Stjepanović je srušio čudesnih 578 cunjeva i uzeo punih 6 bodova. Svaka čast covjeku. Na leđima su 73 godine zivota, živi punim plućima i pokazao je kako se bori za ekipu. U trećem bloku nastupio je Ilija Turković koji je srušio 556 cunjeva i osvojio 5 bodova sto takođerpuno znači za našu ekipu.

U četvrtom bloku „šlag na tortu“- Ivan Šimunović koji je  srušio 613 čunjeva, postigao osobni rekord i uzeo punih 6 bodova.

Tako je ekipa KK „SLAVONIJA“ iz Nove Gradiske ostvarilia punih 18 bodova. A kolege iz  KKGO MARJAN iz Splita su ostvarili 20 bodova te su nakon 1998. godine postali prvaci i od srca im na tome čestitamo.

KK „Bilogora“ iz Bjelovara je imala 11 bodova kao i kolege iz Požege, a presudilaje bolja razlika u čišćenju od 3 srušena čunja. KK Silent iz Zagreba završio je natjecanje na zadnjem mjestu.

Treće mjesto je osvojila ekipa iz KK Gluhi 54` Varaždina. Iz prve lige ispadaju  KK Vallis Aurea. Na žalost, nisu imali sretan dan. A vjerovali smo da će ostati s nama i slijedeće sezone kako bismo svima pokazali  koliko slavonskih klubova ima u ligi.

Slijedeće domaćinstvo, za 2025. Godinu, će biti u Splitu.

Sportski Savez gluhih Nova Gradiška