Naslovnica OPĆINE Cernik OPĆINA CERNIK – SVEČANO ODRŽAN DAN OŠ “MATIJA GUBEC”

OPĆINA CERNIK – SVEČANO ODRŽAN DAN OŠ “MATIJA GUBEC”

657
0
Podijeli objavu
Video I foto: Dejan Ivanković / novagradiska.eu

U petak, 7. lipnja 2024. godine, Osnovna škola „Matija Gubec“ Cernik proslavila je svoj Dan. I ove godine, Dan škole održao se u punom sjaju, s poznatim, ali i nekim novim nasmiješenim licima u publici.

Tradicionalna svečana priredba održala se u Hrvatskom društvenom domu u Cerniku s početkom u 18 sati. Talentirani pojedinci i učenici Maloga i Velikoga pjevačkog zboraTamburaškoga orkestraDramske skupinePlesne skupineDramsko-recitatorske skupine i Novinarsko-literarne skupine bogatim su i raznovrsnim programom razveselili sve prisutne, uključujući brojne učitelje i ostale djelatnike škole, učenike te roditelje i prisutne goste na čelu sa načelnikom Općine Cernik Vitomirom Žakićem.

Svojim zvonkim glazbenim točkama, upečatljivim plesnim koracima i zanimljivim scenskim izvedbama naši su učenici opravdali trud i zalaganje na izvannastavnim aktivnostima koje vode učitelj Josip Kajfeš i učiteljice Maja MarjanovićDijana Betlach SokićMonika Kovarbašić i Sandra Jurišković Valešić.

Veseloj su atmosferi priredbe posebno pridonijeli naši učitelji koji su, na iznenađenje i radost publike, zapjevali i zasvirali, a posebno je dirljiv bio trenutak u kojemu je naša Škola odala priznanja budućim umirovljenicama, Željki Paurić i ravnateljici Rezi Benković.

Svake školske godine niz naših ponajboljih učenika sudjeluje na različitim natjecanjima i smotrama obrazovnoga i sportskoga karaktera. Riječ je o učenicima koji su svoju Školu uzorno predstavljali, kako na natjecanjima i smotrama tako i kulturnom i javnom djelatnošću u Cerniku i izvan njega. Budući da su naši učenici, kao i njihovi voditelji, uložili izniman trud u predstavljanje svoje škole i lokalne zajednice, Općina Cernik i naša Škola i ove su ih godine prigodno nagradile i odale im priznanja. Ravnateljica Škole, Reza Benković, uručila je nagrade i priznanja najuspješnijim učenicima i njihovim voditeljima te proglasila najsportaša i najsportašicu te najučenicu generacije. Ove su godine spomenute prestižne nagrade otišle u ruke naših osmaša – Filipa RadojevićaTare Marjanović i Ivone Knežević.

Druženje se nastavilo uz svečanu večeru u holu Škole i Glazbeni sastav „Daleke zvijezde“ koji je raspjevao i rasplesao sve zaposlenike i drage nam goste.

Vodstvo škole zahvaljuje svim učenicima i učiteljima koji su sudjelovali u pripremi programa i uređenju školskoga i domskoga prostora te publici koja nas je i ove godine podržala u velikome broju, stoga priredbu posvećujemo svima onima koji su kroz našu Školu prošli, kao učenici ili kao zaposlenici.

Svima čija se imena nalaze zauvijek su upisana u povijest škole.

Autor teksta: Sandra Jurišković Valešić

  • CIJELU SVEČANOST POGLEDAJTE NA SLIJEDEĆOJ VIDEO SNIMCI i FOTOGRAFIJAMA: