Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA POTIČE PODUZETNIŠTVO I OBRTNIŠTVO

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA POTIČE PODUZETNIŠTVO I OBRTNIŠTVO

102
0
Podijeli objavu
Izvor: bpz.hr

Za poticanje razvoja konkurentnog i inovativnog malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva, tehnološko unaprjeđenje i digitalna tranzicija, odnosno digitalna transformacija poslovanja malih i srednjih poduzeća Brodsko-posavska županija objavila je, na svojim mrežnim stranicama, Javni poziv  za dodjelu potpora male vrijednosti poduzetnicima BPŽ u 2024. godini.

https://bit.ly/bpzpotporeobrt

Nastavak je to kontinuirane skrbi Županije za poduzetnike, gospodarstvenike i poljoprivrednike s ciljem podizanja razine kvalitete, produktivnosti ili konkurentnosti gospodarstva, održavanja ili povećanja razine zapošljavanja odnosno s ciljem ostvarenja strateških ciljeva utvrđenih Planom razvoja BPŽ 2021. – 2027.

Cilj Javnog poziva je poticanje razvoja konkurentnog i inovativnog malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva, tehnološko unaprjeđenje i digitalna tranzicija, odnosno digitalna transformacija poslovanja malih i srednjih poduzeća u Županiji povećanjem ulaganja u digitalne alate i opremu kojima će se osigurati uvođenje novih, odnosno poboljšanje postojećih poslovnih procesa.

Intenzitet potpore označava udio sredstava s kojim davatelj potpore sudjeluje u financiranju predloženog Projekta i može dosegnuti do maksimalno 50% prihvatljivih troškova s tim da najviši iznos pojedinačne potpore može iznositi 7.000,00 eura za korisnike potpore čija je osnovna/pretežita djelatnost i izvršeno ulaganje u prerađivačku industriju, odnosno do maksimalno 50% prihvatljivih troškova s tim da najviši iznos pojedinačne potpore može iznositi 3.500,00 eura za korisnike potpore čija je osnovna/pretežita djelatnost i izvršeno ulaganje u ostale djelatnosti osim za djelatnosti.