Naslovnica PROSVJETA Elektro-tehnička i ekonomska škola 52. rođendan Elektro-tehničke i ekonomske škole – “Škola se poznaje po učenicima...

52. rođendan Elektro-tehničke i ekonomske škole – “Škola se poznaje po učenicima i djelatnicima” /VIDEO + PHOTO galerija/

3749
0
Podijeli objavu

21. Veljače Elektro-tehnička i ekonomska škola Nova Gradiška svečano je proslavila 52. obljetnicu postojanja. Događaj su upotpunile brojne aktivnosti poput edukativnih izložbi na kojima su učenici pod vodstvom profesora prezentirali prezentirali matične tehničke radove koji su nastali na izvannastavnim aktivnostima i tehničkim vježbama.
Najzanimljiviji eksponati, uz već poznati automobil na solarni pogon, bili su predstavljeni u holu škole, a to su: – sokovnik, napravlje od dijelova starih računala, 3D printer pomoću kojega se izrađuju dijelovi potrebni za radove, aplikacija za pametne mobitele pomoću koje se na jednostavan način upravlja kućnom rasvjetom kada niste kod kuće, razni auto-roboti koji su također upravljani mobitelima, nakit izrađen od starih dijelova računala i mala ralica za snijeg, također proizvod marljivih i kreativnih učenika škole i njihovih mentora. (VIŠE U VIDEO PRILOGU).

U hodniku su učenici iz ekonomsko-komercijalnih razreda predstavili proizvode tvrtki gdje odrađuju vježbeništvo i praksu, pa su predstavljena vina, poljoprivredni proizvodi i razni edukativni materijali i brošure.
Prije svih aktivnosti, Dan škole je započeo malonogometnim turnirom u dvorani ETEŠ tradicionalnim odmjeravanjem snaga profesora i učenika.
Na ovaj svečan dan također je održana i debata na temu nasilnih video igara koje negativno utječu na mentalno zdravlje djece. Dva tima po četiri učenika raspravljala su afirmativno i na zadanu temu. Njihovu raspravu ocijenile su profesorice Sara Stuburić (voditeljica debatnog kluba) i profesorica Ivana Gajski Berić. Poobjednicima su proglasile afirmacijsku skupina.
Poslije navdenih aktivnosti glavna svečanost je priređena u školskoj dvorani gdje je brojne prisutne uzvanike i učenike škola počastila glazbenim nastupima, plesom i zanimljivim performansom u kojemu su učenici školske glumačke sekcije prikazali kako izgleda dan današnjih srednjoškolaca koji su na domišljat način prikazali koliko su pod utjecajem raznih medija, posebice porukama i sl.
Program svečanosti su vodile učenice Leonarda Lukačević i Valerija Videc. Za glazbu su se pobrinuli školski rock band signifikantnog imena “Interferencija”, školski tamburaški sastav, a svoje plesne vještinama sve prisutne je oduševila Valentina Ivanišević.
Ravnateljica Sanja Muller – Zoričić nije krila zadovoljstvo organizacijom, te se zahvalila cijelo timu učenika, profesora i ostalih djelatnika škole koji su ovaj dan učinili posebnim.
– Zahvaljujem svim učenicima i profesorima koji su za prošlu godinu realizirali sve ideje i programe, što sudjeluju u svim projektima.. Jer bez angažmana nastavnika i njihovog prekovremenog rada poslijepodne sve to ne bi bilo ostvarivo. Ovo su većinom rezultati izvannastavnih aktivnosti koje se odrađuju, a po njima se škola poznaje. Tako da u tom smijeru idemo i dalje. Uvodimo nove stvari i ono što zanima mlade.
Kako sam danas čestitala kroz naš školski radio, kojega smo također realizirali, škola su učenici i djelatnici i njima čestitam dan škole. – riječi su ravnateljice Sanje Muller. – Zoričić.
Na svečanosti su uz nastavnike, profesore, učenike i ostale djelatnike škole prisutni bili i gosti, ravnatelji gradskih osnovnih i srednjih škola, Ljiljana Ptačnik, ravnateljica Gimnazije Nova Gradiška, Tihomir Batalo i ravnatelj OŠ “Ante Starčević” Rešetari.