Naslovnica POLITIKA GO HDS-a otvorili stranački prostor – Hrg se kritički osvrnuo na oporbu...

GO HDS-a otvorili stranački prostor – Hrg se kritički osvrnuo na oporbu u saboru, a Ivan Višić na vlast u Novoj Gradiški /VIDEO IZJAVE/

2044
0
Podijeli objavu

Nakon nepunih dva mjeseca od konstituiranja Gradskog ogranka u nazočnosti potpredsjednika Hrvatske demokrščanske stranke i saborskog zastupnika Branka Hrga, potpredsjednika HDS-a Davora Vukmirića, člana predsjedništva Vatroslava Jukića i povjerenika stranke za Slavoniju i Baranju dr. Zorana Jukića otvorene su službene prostorije stranke.
Kao što smo već pisali (link na prilog) upravo u Novoj Gradiški konstiruiran je prvi Gradski ogranak HDS-a u Slavoniji i Baranji na čelu s izabranim predsjednikom Ivanom Višićem. Za zamjenicu predsjednika izabrana je Suzana Krajčik, za tajnika Drago Solić i za rizničara Marijan Brkić. Uz njih član Predsjedništva je i dr. Zoran Jukić. U Nadzorni odbor su izabrani Josip Vuković, Antun Šporčić i Franjo Petrušić.
Isti ljudi od sada na adresi u Ulici Slavonskih graničara 5 imaju svoje prostorije gdje će biti na raspolaganju sadašnjim i budućim članovima, te svim građanima.

– Broj članova raste svakodnevno te se pojavila potreba za stranačkim prostorijama u kojima se održava svakodnevni rad stranačkih tijela.
U ovom kratkom vremenu koje je prošlo od utemeljenja Ogranka stvorili su se uvjeti za osnivanjem još dva ogranka u Cerniku i Gornjim Bogićevcima.
Danas u 17 i 30 sati u prostorijama Općine Cernik održat će se utemeljiteljska skupština Ogranka Hrvatske demokršćanske stranke. Isto tako u 19 sati u prostorijama Općine Gornji Bogićevci održati će se utemeljiteljska skupština za Gornje Bogičevce.
Zainteresiranost građana za stranački rad je iznad očekivanja.

Potaknuti niskim standardom života, nezaposlenošću, iseljavanjem stanovništva iz RH, a posebno iz Slavonije, padom vrijednosti nekretnina te lokalnim problemima bez naznake da će se uskoro riješiti motiviramo građane na politički aktivizam.

U razgovoru s članovima stranke i nestranački opredjeljenim građanima dobivamo sve više upita o komunalnim problemima, ali i prijedloga kako ih riješiti. Neshvatljivo je da u gradu postoje dijelovi vodovodne mreže bez pitke vode.

Potaknuti niskim standardom života, nezaposlenošću, iseljavanjem stanovništva iz RH, a posebno iz Slavonije, padom vrijednosti nekretnina te lokalnim problemima bez naznake da će se uskoro riješiti motiviramo građane na politički aktivizam.

Dobar dio grada nema kanalizacijsku mrežu, a kada će imati, ne zna se. Građani očekuju od gradske uprave rješavanje prije svega komunalnih problema, rješenje sumnjivih gospodarskih aranžamana oko tvrtki u kojim je Grad bio osnivač s jasnim ukazivanjem na gospodarske i možebitne zakonske propuste osoba koji su bili u to upetljani.

Svako relativiziranje povrede zakona u tim radnjama mi smatramo pogodovanju i prikrivanju odgovornih za postojeće stanje. Ujedno, očekujemo da se slične radnje više ne ponove.

Hrvatska demokršćanska stranka ostaje otvorena za rješavanje svih problema u lokalnoj zajednici kao i na nivou Republike Hrvatske. – riječi su povjerenika HDS-a za Slavoniju i Baranju dr. Zorana Jukića.

Također, predsjednik Branko Hrg istaknuo je kako je zadovoljan dosadašnjim tempom i napretkom stranke, te se osvrnuo na stanje u državi i planovima u skorijoj budućnosti.

Kako HDS planira vratiti povjerenje građana u politiku i o djelovanju na nacionalnoj razini, o slučaju Agrokor, programima za Slavoniju, oporbi (SDP-u) i koje je njihovo stajalište u vezi rada Gradskog vijeća i općenito stanja u gradu pitali smo Branka Hrga, dr. Zorana Jukića i Ivana Višića u slijedećem VIDEO PRILOGU.