Naslovnica GRAD Nova Gradiška kao Meka za kontinentalni turizam Slavonije – Otvoren novi prostor...

Nova Gradiška kao Meka za kontinentalni turizam Slavonije – Otvoren novi prostor Turističke zajednice /PHOTO + VIDEO/

1692
0
Podijeli objavu

Turistička zajednica Grada Nova Gradiška i službeno je u petak dobila novi prostor koji je ovaj puta puno reprezentativniji od staroga. Kako i dolikuje gradu koji ima sve više posjetizelja i novih sadržaja novi prostor će uokviriti razne aktivnosti poput info centra, turističkog ureda, sale za vjenčanja, manje koncerte, prestavljanja knjiga i razne druge manifestacije iz razloga što su unutrašnjost, posebice interijer i gabariti dovoljni za polivalentne svrhe.
Svečanost je simbolično održana na dan kada se službeno i otvorilo 24. izdanje Novogradiškog glazbenog ljeta koje je sadržajno, možemo slobodno reći, ponajbolje do sada.

Uz direktoricu TZGNG Dinku Matijević i gradonačelnika Nove Gradiške Vinka Grgića otvaranju su nazočili i župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, zamjenik župana Stjepan Bošnjaković, predsjednica Gradskog vijeća grada Nove Gradiške dr. Ljepša Rakas – Vujčić, direktorica Turističke zajednice Brodsko-posavske županije Ružica Vidaković, zamjenici gradonačelnika Borislav Vidošić i Ivana Trupina, te brojni drugi vijećnici, djelatnici pri gradu i ostali gosti uzvanici.

  • Naime, gradonačelnik Vinko Grgić se zahvalio Velečasnom Branku Gelemanoviću koji je u ime župe grada ustupio prostor matičnog ureda za višegodišnje razdoblje, te je, između ostalog, naglasio potrebitost ovakvog prostora i što će isti značiti za grad.
  • Dinka Matijević, direktorica TZGNG, nije krila oduševljenje novim prostorom u kojem će raditi. Matijević je dodala kako grad postaje brand kao najmlađi, najmodrniji i najljepši grad u Hrvatskoj.
  • O TOME ŠTO SU VINKO GRGIĆ I DINKA MATIJEVIĆ GOVORILI DETALJNIJE U VIDEO PRIOZIMA:

S obzirom da je Nova Gradiška još od vladavine Austro-Ugarske monarhije, pa na dalje bila oduvijek napredna što urbanističkom raspodijelom ulica, geografskim položajem i ostalim elementarnim prednostima koje ima nije ni čudo što su se obnašatelji gradske vlasti odlučili na silne korake da Nova Gradiška zabljesne kao nikad prije.
Svjedoci smo mnogih realizacija projekata od kojih se neki financiraju iz europskih fondova, a neki iz samog gradskog budžeta.
Nadajmo se da će se sve namjere i želje gradonačelnika, direktorice i njihovih suradnika i ostvariti te da će prostor bivše općine Nova Gradiška biti Meka kontinentalnog turizma Slavonije. Naravno, u suradnji sa okolnim općinama i županijom. A da se i ide u tome smijeru dokaz je nazočnost župana Danijela Marušića i predsjednice TZ Brodsko-posavske županije Ružice Vidaković.

Nadajmo se i da će se ovim i budućim poduhvatima koji su u planu proširiti kapaciteti za radna mjesta i otvoriti nova mjesta što bi zaokružilo cijelu priču o Novoj Gardiški, najljepšem gradu i u kojemu je ugodno živjeti.

Svečano otvorenje je oplemenila svirka gradske limene glazbe i Barbara Dautović, dok je program otvorio Mirko Fodor.