Naslovnica LIFESTYLE SPECIAL za VALENTINOVO – ROMANSA U IGRAMA /slike i video/

SPECIAL za VALENTINOVO – ROMANSA U IGRAMA /slike i video/

1702
0
Podijeli objavu

Kako nam se bliži dan zaljubljenih i sve je nekako u znaku ljubavi, srčeka i ostalih romantičnih stvarčica, tako bih i ovu temu posvetio romansi u igrama koja nalazi svoj put čak i digitalnom svijetu, jer što je junak bez princeze i tko će princezu spasiti, ako ne mi heroji/igrači.
Pa zato uplovimo u igre pune romanse, intrige i akcije 😀

  • Mass Effect triologija

Iako svi pamtimo Mass Effect triologiju kao akcijski RPG i jedna od odličnih SF filmskih igara, smještena u zemljinu budućnost gdje spašavamo život galaksije kakav poznajemo od zloglasnih „Reapera“ sa mnogo slobode izbora koji će u konačnici odrediti završetak igre.
No jedna stvar koja je prožima kroz sva tri nastavka je definitivno romansa sa likovima iz igre.
Određeni likovi, kroz priču kako igra traje, lagano otkrivali simpatiju prema glavnom protagonistu igre, te ste mogli započeti romantične dijaloge sa istima, neki od likova su imali utjecaja na sami završetak priče, ali i sami likovi u igri su imali vlastite romanse tako sam osobno u igri zatekao Garrusa i Tali u romansi ^_^

Bez obzira na romansu u igri svakako vrijedi odigrati sva tri nastavka jer igra je definitivno jedna od klasika koje se mora probati i proživjeti veličanstveni svijet Mass Effecta.

Link za igru (PC) : https://www.origin.com/irl/en-us/store/mass-effect/mass-effect-trilogy

  • Final Fantasy serijal

Veličanstveni Final Fantasy, igra koja vuče korijenje još sa SNES konzola, urezala se mnogim generacijama igrača te i danas veličanstveno živi u raznim formama medija, od konzola , PC-a te mobilnih igara.
ファイナルファンタジー (Fainaru Fantajī) Final Fantasy je JRPG iliti japanese role-playing game koja u sebi nosi dodatne žanrove igre kao što su taktički RPG, akcijski RPG, i fighting game.
Većina igara iz serije su mješavina fantasy/SF, te svaka serija donosi novu priču i nove junake. Final Fantasy je prožet romansom, tako da skoro svaka igra u sebi nosi neku priču romantike ili nesretne ljubavi.
Najbolji primjer je Final Fantasy VIII i priča između Squall-a i Rinoa-e, od susreta na balu pa daljnjeg upoznavanja veze između ta dva lika gdje se jednostavno vidi koliko su ti likovi povezani i dubina njihovih emocija.

Link za igru (PC) : https://store.steampowered.com/app/359870/FINAL_FANTASY_XX2_HD_Remaster/
https://store.steampowered.com/app/1026680/FINAL_FANTASY_VIII__REMASTERED/
Link za igru (PS4) :
https://store.playstation.com/en-hr/product/EP0082-CUSA08751_00 FINALFANTASY80EU
https://store.playstation.com/en-hr/product/EP0082-CUSA01615_00-TITAN00000000001

  • The SIMS serijal

Ne znam zaista tko ne zna za igru SIMS planetarno popularnu simulaciju života, gdje zaista možemo putiti mašti na volju i biti ono što u stvarnom životu nismo, naučiti svirati gitaru? biti vrhunski kuhar? ili jednostavno voditi život dvostrukog agenta, sve to nam igra SIMS omogućuje. Sve kreće od stvaranja vlastite savršene žene/dečka?! Prostora koji ćemo urediti gdje će naši Simljani živjeti, pa do stvaranja veza…

E tu počinje interesantni dio ove sandbox igre, kao u stvarnom životu međuljudski odnosi su najinteresantniji, hoće li vaš lik biti serijski don Juan i zavoditi svaku Simljanku ili jednostavni tihi botaničar koji obožava sportske akivnosti.
Romansa u ovoj igri je prilično slična kao u stvarnosti, morate upoznati nekoga, pričati, pozvati na spoj, flertati i ako vam se posreći možda i padne prvi poljubac između vaših Simljana. Sve u svemu romansa i život vašeg simljana ovisi isključivo o vama i vašim odlukama, no pripazite svakim nastavkom igre SIMS, sami simljani dobivaju sve više na osobnosti zato pripazite na njihove želje i potrebe i ne dozvolite da vam se simljanin udeblja od prevelike količine bombonjera koje je dobio 😀

Link za igru (PC) : https://www.origin.com/irl/en-us/store/the-sims/the-sims-4
Link za igru (PS4) : https://store.playstation.com/en-hr/product/EP0006-CUSA09216_00-THESIMS400000000

  • Catherine

Jedna vrlo zanimljiva igra, mješavina puzzle game-a vizualne novele blagom dozom horrora i naravno zapetljane romantike…

Pa ovako, sama igra se vrti oko lika Vincenta Brooksa koji nije voljan obvezati se i oženiti svojom dugogodišnjom djevojkom Katherine. Jedne noći u baru pijani Vincent upoznaje zagonetnu mladu ženu po imenu Catherine; imaju romansu za jednu noć koje se pretvara u vezu. Istovremeno, Vincent počinje proživljavati nadrealne noćne more gdje se on i ostali ljudi moraju uzdići na kulu dok nadvladavaju zastrašujuće demone; ako u snu ne uspiju, umiru u stvarnom životu. Stres njegova dvostrukog života i sve veći intenzitet njegovih noćnih mora na kraju prisiljavaju Vincenta na prekid veze s Catherine.

Igra sama po sebi ima više završetaka ovisno o vašem izboru i ako je skakanje po kulama vaš omiljeni posao definitivno preporučam, ne zbog skakanja već zbog same atmosfere i priće koja je zaista intrigantna.

Link za igru (PC) : https://store.steampowered.com/app/893180/Catherine_Classic/
Link za igru (PS4) : https://store.playstation.com/en-gb/product/EP0177-CUSA15036_00-CATHERINEFBEU009

  • Together VR

Together VR je igra napravljena za VR (virtualna stvarnost) i najbolja dating sim igra koaj uistinu dočarava pravi odnos veze te omogućuje igračima da iskuse svakodnevni život s Hoshihara Mei u njihovoj privatnoj dnevnoj sobi. Igra nudi igračima priliku da igraju različite igre sa Mei i uživaju u međusobnoj interakciji. Igrači se također mogu transformirati u digitalne ratnike i uključiti se u uzbudljive svemirske bitke.

Link za igru (PC) : https://store.steampowered.com/app/771920/TOGETHER_VR/

I za kraj neke od igara koje bih preporučio a slične su tematike:

  • Singles: Flirt Up Your Life (PC)
  • Subverse (u dolasku) PC
  • Leisure suit larry serijal (PC/PS2)
  • Focus on you (PS4)
  • Persona 5 (PS4)
  • Secund life (PC)

I jedan wallpaper da ukrasite svoj monitor ^_^KLKNITE ZBOG UVEĆANJA: