Naslovnica GRAD DR. KOLODZIEJ – REORGANIZACIJA ODJELA I UPUTE NOVOGRADIŠKE BOLNICE ZBOG EPIDEMIJE KORONAVIRUSA

DR. KOLODZIEJ – REORGANIZACIJA ODJELA I UPUTE NOVOGRADIŠKE BOLNICE ZBOG EPIDEMIJE KORONAVIRUSA

1783
0
Podijeli objavu

Ravnatelj novogradiške Opće bolnice dr. Josip Kolodziej napominje da se, uz reorganizaciju odjela zbog mjera borbe protiv epidemije koronavirusa, također odgađaju i svi operativni postupci, pregledi i dijagnostičke pretrage, kontrole i ostale aktivnosti koje NISU HITNE.

  • KLIKNITE NA ODLUKU ZBOG POVEĆANJA:
Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je ODLIKA-BOLNICE.jpg

Također ističe da se pacijenti javljaju samo zbog hitnih slučajeva te da se maksimalno obraćaju i obiteljskim liječnicima Opće prakse jer se bolnica, kao i sve u državi, stavlja u hladni pogon.

U bolnicu se ulazi samo na jedan ulaz ( kod kirurškog odjela ) gdje će pacijenti prema trenutnom protokolu biti kratko ispitani i upućeni gdje dalje, odnosno na shodan odjel.

Kolodziej moli građane za strpljenje, da ne dolaze nepotrebno i da poštuju protokole i odredbe.

Osobe koje su u samoizolaciji moraju se strogo pridržavati odredbi i nikako ne izlaziti iz samoizolacijskog prostora, te su dužni telefonski izvještavati epidemiološkku službu o trenutno stanju.

Također se obustavljaju posjete pacijentima u bolnici.

Mole se svi građani da obavezno prijave policiji ako netko krši odredbe samoizolacije jer time štite zdravlje cijele zajednice iz razloga što se nepoštivanjem navedenih odredbi može prouzročiti lančana zaraza.

Ne smije se paničariti, ali trebamo biti odgovorni i oprezni. Molimo sve građane za maksimalnu suradnju jer smo tu zbog vašeg zdravlja i sigurnosti. – napomenuo je dr. Kolodziej.