Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti TRI NOVE POZITIVNE OSOBE NA COVID-19 U ŽUPANIJI

TRI NOVE POZITIVNE OSOBE NA COVID-19 U ŽUPANIJI

864
0
Podijeli objavu

U zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije potvrđene su tri (3) nove pozitivne osobe na virus SARS-CoV-2. U tijeku je epidemiološka obrada zaraženih osoba i njihovih kontakata. Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 160, dok je broj aktivnih slučajeva 12 (2 osobe manje u odnosu na prethodni dan). Hospitalizirane su 3 osobe (1 osoba više u odnosu na prethodni dan).

I dalje se smanjuje broj osoba koje su pod mjerom samoizolacije te se trenutno na području Brodsko-posavske županije u samoizolaciji nalazi 49 osoba (19 osoba manje u odnosu na prethodni dan).

Sukladno „Odluci o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije COVID-19″, za predstojeći je vikend Županijskom Centru 112 prijavljeno 7 javnih okupljanja sa više od 100 sudionika (5 svadbenih svečanosti te po 1 glazbeno i sportsko događanje). Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.