Naslovnica CRNA KRONIKA 17-GODIŠNJAKU KAZNA OD 15 DANA MALOLJETNIČKOG ZATVORA I ODUZIMANJE VOZILA ZBOG NIZA...

17-GODIŠNJAKU KAZNA OD 15 DANA MALOLJETNIČKOG ZATVORA I ODUZIMANJE VOZILA ZBOG NIZA PREKRŠAJA

800
0
Podijeli objavu

U Novoj Gradiški, dana 11. studenoga, oko 15 sati, policijski službenici su nadzirući promet, zaustavili osobni automobil, kojim je upravljao 17-godišnjak (višestruki počinitelj prometnih prekršaja), bez položenog vozačkog ispita, a kojega su odmah isključili iz prometa.

U stanici za tehnički pregled vozila obavljen je izvanredni tehnički pregled automobila, gdje je potvrđena tehnička neispravnost (neispravni uređaji za zaustavljanje) automobila. Sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama (čl. 229. st. 8), policijski službenici su od 17-godišnjaka, privremeno oduzeli osobni automobil.

Protiv 35-godišnjeg oca maloljetnika policajci podnose prekršajni nalog mjerodavnom sudu, zbog prekršaja davanja na upravljanje osobnog automobila osobi, koja nije stekla pravo upravljati vozilom, odnosno nije položila vozački ispit.

Danas (12. studenoga), 17-godišnjak je uz optužni prijedlog priveden u Općinski sud u Slavonskom Brodu, Stalna služba u Novoj Gradiški, Prekršajni odjel, na žurni prekršajni postupak, gdje je kažnjen kaznom maloljetničkog zatvora u trajanju od 15 dana, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja od 12 mjeseci, koja će se izvršiti nakon izdavanja vozačke dozvole.