Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti NAJVIŠE NOVOZARAŽENIH DO SADA – 133 NOVOPOZITIVNE OSOBE NA COViD U ŽUPANIJI,...

NAJVIŠE NOVOZARAŽENIH DO SADA – 133 NOVOPOZITIVNE OSOBE NA COViD U ŽUPANIJI, 9 U NOVOJ GRADIŠKI

792
0
Podijeli objavu

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježena su 133 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 od čega je 6 osoba s prebivalištem u drugim županijama.

To je do sada najveći broj zaraženih osoba u 24-satnom razdoblju u Brodsko-posavskoj županiji od početka epidemije.

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina) s dijelom uključenih podataka i od prethodnog dana:

Grad Slavonski Brod (24), grad Nova Gradiška i općina Davor (po 9), općina Nova Kapela (8), općine Cernik i Klakar (po 4), općina Rešetari (3), općine Donji Andrijevci i Vrbje (po 2) te općine Brodski Stupnik, Okučani, Oprisavci, Oriovac, Podcrkavlje, Sikirevci, Slavonski Šamac, Stara Gradiška, Staro Petrovo Selo i Velika Kopanica (po 1). Za preostali dio pozitivnih osoba epidemiološka je obrada u tijeku.

Nema preminulih osoba u zadnja 24 sata. Hospitalizirana je ukupno 61 osoba (4 osobe manje nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 45 osoba, a u novogradiškoj bolnici 16 osoba. Šest hospitaliziranih osoba je na respiratoru (1 osoba više nego prethodni dan).

Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 1.687 osoba (54 osobe više nego prethodni dan).

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih, a građane da na njima ne sudjeluju. Pridržavanje svih donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Izvor: Bpz.hr