Naslovnica OPĆINE Davor “STUDIO B” – PODJELA PAKETA U OKVIRU PROJEKTA „ZAPOSLENA ŽENA ZA...

“STUDIO B” – PODJELA PAKETA U OKVIRU PROJEKTA „ZAPOSLENA ŽENA ZA AKTIVNU ZAJEDNICU“

1052
0
Podijeli objavu

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja „Studio B“ od veljače 2019. godine provodi projekt „Zaposlena žena za aktivnu zajednicu“ koji je odobren na pozivu Zaželi – program zapošljavanja žena. Kroz projekt 4 korisnice, žene starije od 50 godina, prošle su edukaciju za gerontodomaćice, nakon čega su se s prvim srpnja 2019. zaposlile na poslovima pružanja usluge pomoći u kući za ukupno 20 krajnjih korisnika/ica.

U sklopu projekta radnice koje su zaposlene na poslovima pružanja pomoći i podrške starijim osobama i/ili osobama u nepovoljnijem položaju redovito obilaze svoje krajnje korisnike/ice te im sa koordinatoricom projekta dostavljaju kućanske i osnovne higijenske potrepštine. Projektom je planirana i osigurana nabava kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština za naših 20 korisnika/ica u razdoblju od 24 mjeseca koliko traje pružanje usluge pomoći u kući. Kako bismo zaista doprinijeli lokalnoj zajednici za dobavljača smo odabrali tvrtku sa sjedištem u našoj općini. Vjerujemo da na taj način doprinosimo zapošljivosti u našoj zajednici, te socio-ekonomskom razvoju općine.

Krajnji korisnici/ice iznimno su zadovoljni s kućanskim i osnovnim higijenskim potrepštinama te smatraju da su im sredstva koja im koordinatorica i radnice dostave od velike važnosti, kako njima, tako i radnicama koje se brinu za čistoću njihovog doma. Također, ova im usluga predstavlja i značajnu uštedu za njihove kućne budžete.

Kako se posljednjih tjedan dana suočavamo s izrazito nepovoljnom situacijom na području provedbe projekta, naročito u naselju Orubica, projektni je tim donio odluku o ograničenju rada na projektu, tako da zaposlenice vrše poslove dostave namirnica, lijekova i ostalih potrepština, te pružaju podršku kroz telefonski razgovor s korisnicima/icama. Krajnjim korisnicama to puno znači jer im podrška zaposlenih žena omogućuje ostanak u njihovom domu što predstavlja veći stupanj zaštite njihovog zdravlja usred epidemije. Vjerujemo kako će se situacija uzrokovana virusom COVID-19 na našem području uskoro stabilizirati, te kako će se zaposlenice vratiti obavljanju svih svojih redovnih poslova kako bi njihovi krajnji korisnici/ce dočekali predstojeće blagdane u ugodnom okruženju.

Podsjetimo, projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 1.086.860,70 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava. Projekt se provodi u partnerstvu s Općinom Davor, Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – PU Slavonski Brod.

Cilj projekta je povećati zapošljivost marginaliziranih skupina u društvu kroz uključivanje 4 nezaposlene žene starije od 50 godina na tržište rada. Trajanje ovog projekta je 30 mjeseci, dok će korisnice pružati uslugu 24 mjeseca.

Udruga Studio B