Naslovnica C'EST LA VIE UGNG – PRIČA O IVANU ŠIMUNOVIĆU, KORISNIKU PROJEKTA „DRUŠTVO JEDNAKIH MOGUĆNOSTI“

UGNG – PRIČA O IVANU ŠIMUNOVIĆU, KORISNIKU PROJEKTA „DRUŠTVO JEDNAKIH MOGUĆNOSTI“

901
0
Podijeli objavu

Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška od ožujka 2019. godine provodi projekt „Društvo jednakih mogućnosti, UP.02.2.2.09.02.0002“, koji je odobren u sklopu otvorenog poziva Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza II, raspisanog u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, kojeg je provelo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda. Kroz projekt pružamo uslugu komunikacijskog posrednika za ukupno 35 korisnika.

Danas vam predstavljamo Ivana Šimunovića.

Ivan Šimunović je iz Rešetara i član je naše udruge od djetinjstva, već 20 godina. Najviše mu se sviđa druženje s ostalim članovima, a od hobija izdvaja kuglanje, pikado i futsal. Ivan je izrazito atletski sposobna osoba i često sudjeluje u raznim natjecanjima na kojima osvaja nagrade.

Ivan je rođen s oštećenim sluhom, ali ga to ne sprječava u življenju života punim plućima i sudjelovanju u različitim aktivnostima udruge, od edukativnih projekata do športskih aktivnosti. Uslugu tumača koristi svaki mjesec, a najviše mu treba kad traži posao. Smatra da je ovaj projekt uspješan i da puno pomaže gluhim osobama u nadilaženju svakodnevnih komunikacijskih barijera.

Podsjetimo, cilj projekta „Društvo jednakih mogućnosti“ je osnažiti osobe s invaliditetom za ravnopravno sudjelovanje u životu zajednice kroz razvoj usluge tumača/prevoditelja hrvatskog znakovnog jezika. Specifični cilj projekta je povećati socijalnu uključenost i kvalitetu života za 35 osoba oštećena sluha s područja zapadne Slavonije kroz pružanje usluge stručnih komunikacijskih posrednika za gluhe osobe.

Ukupno trajanje ovog projekta je 28 mjeseci, a vrijednost projekta je 971.630,00 hrk, sa stopostotnim intenzitetom potpore. Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.

Izvor: UGNG Nova Gradiška