Naslovnica GRAD SADRŽAJIMA BOGATA “NOĆ MUZEJA” U NOVOGRADIŠKOM MUZEJU /PHOTO + VIDEO/

SADRŽAJIMA BOGATA “NOĆ MUZEJA” U NOVOGRADIŠKOM MUZEJU /PHOTO + VIDEO/

989
0
Podijeli objavu

Noć muzeja 2021., kako smo najavili, održava se večeras online. Manifestacija je diljem Hrvatske započela još 2005. godine. i prvi puta se održava preko digitalnih medija i platformi. Točnije, izložbu u tijeku možete pogledati na Facebook profilu Gradskog muzeja Nova Gradiška.

Zbog epidemije koronavirusa zajdnički zadatak umjetnika diljem Lijepe naše tematski je zadan pod geslom “Zadaće muzeja u uvjetima kriza”.

Nažalost, zbog epidemioloških mjera, ovogodišnja Noć muzeja nije otvorena za brojne posjetitelje na što smo navikli kada se radi o manifestacijama u organizaciji Gradskog muzeja kada se u normalnim uvjetima inače odaziva popriličan broj građana.

No, zahvaljujući organizatorima, mediji su mogli pristupiti muzeju za vrijeme priprema da bi i preko istih bili dobili prikaz današnjih aktivnosti.

Tom prilikom donosimo VIDEO izjavu ravnateljice muzeja Marije Mihaljević koja je govorila o ovogodišnjoj manifestaciji i bogatom programu i VIDEO INTERVIEW s akademskim slikarom Željkom Subićem, autorom postava izložbe “Novoj Gradiški na dar” koju je, kako smo već pisali, donirao muzeju:

Marija Mihaljević
Željko Subić

PROGRAM:

18,00 sati – video: izložba Željka Subića „Novoj Gradiški na dar”, razgovor s umjetnikom

19,00 sati – objava: fotografije i radionice akademskog slikara Željka Subića s mladima

20,00 sati – video: izložba „Hrvatska nematerijalna kulturna baština na UNESCO-vim listama, nematerijalna dobra novogradiškog kraja”

21,00 sati – objava: edukativna online radionic o bećarcu

Foto: Dejan Ivanković / novagradiska.eu i Jelena Kovre / Gradski muzej Nova Gradiška