Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti UKIDAJU SE I MJERE ZABRANE POSJETA U USTANOVAMA SOCIJALNE SKRBI

UKIDAJU SE I MJERE ZABRANE POSJETA U USTANOVAMA SOCIJALNE SKRBI

835
0
Podijeli objavu

Na temelju članka 23. Zakona o sustavu civilne zaštite (,Narodne novine” broj 82/15, 118/18 i 31/20) i članka 8. Poslovnika o radu Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije, a temeljem “Uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za pružatelje socijalne usluge smještaja za starije osobe i osobe s invaliditetom u sustavu socijalne skrbi” (HZJZ, Verzija 11. od 30. siječnja 2021. godine), Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije je na svojoj sjednici održanoj dana 12. veljače 2021. godine, donio

ODLUKU o ukidanju mjere privremene zabrane posjeta u ustanovama socijalne skrbi na području Brodsko-posavske županije u cilju sprječavanja epidemije COVID-19.

Omogućuju se posjete korisnicima u vanjskim prostorima kod svih pružatelja socijalne usluge smještaja za starije i nemoćne osobe i osobe s invaliditetom na području Brodsko-posavske županije sukladno “Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za pružatelje socijalne usluge smještaja za starije osobe i osobe s invaliditetom u sustavu socijalne skrbi” HZJZ-a (Verzija 11.) od 30. siječnja 2021. godine.

Omogućuju se izlasci izvan prostora pružatelja usluge smještaja, ali isključivo u slučaju višednevnog odlaska u obitelj u trajanju od 5 ili više dana uz poduzimanje i pridržavanje mjera suzbijanja i sprječavanja epidemije COVID-19.

Posjete korisnicima u vanjskim prostorima i izlasci korisnika izvan prostora pružatelja usluge smještaja iz stavaka 1. i 2. ovog članka omogućuju se samo onim korisnicima koji su:

  • cijepljeni protiv bolesti COVID-19 sa dvije doze cjepiva uz uvjet da je od drugog cijepljenja proteklo najmanje 14 dana
  • preboljeli bolest COVID-19 u zadnjih 90 dana

Pružatelji socijalne usluge smještaja mogu omogućiti posjete u ustanovama i izlaske izvan ustanova isključivo u skladu sa svim mjerama i pod svim uvjetima navedenim u Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za pružatelje socijalne usluge smještaja za starije osobe i osobe s invaliditetom u sustavu socijalne skrbi” HZIZ-a (Verzija 11.) od 30. siječnja 2021. godine.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, a primjenjuje se od 15. veljače 2021. godine do daljnjeg odnosno do opoziva.

Za provedbu i dostavu ove Odluke svim pružateljima socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi na području Brodsko-posavske županije zadužuje se Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Brodsko-posavske županije.

Izvor: Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije