Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti DD ACQUISITION NASTAVLJA ULAGATI U ĐURO ĐAKOVIĆ GRUPU, A CILJ IM JE...

DD ACQUISITION NASTAVLJA ULAGATI U ĐURO ĐAKOVIĆ GRUPU, A CILJ IM JE I EDUCIRATI NOVE KADROVE

836
0
Podijeli objavu

Slavonski Brod, 23. veljače 2021. U studenom prošle godine Đuro Đaković Grupa izvjestila je javnost kako je društvo DD Acquisition iz Češke novi vlasnik 18,878 posto dionica ove slavonskobrodske tvrtke, a potom u siječnju ove godine objavila da na temelju provedene analize i ocjene dviju pristiglih neobvezujućih ponuda nastavlja pregovore sa češkom tvrtkom DD Acquisition za sudjelovanje u restrukturiranju te slavonskobrodske tvrtke dokapitalizacijom.

Predstavnici tvrtke DD Acquisitions inicirali su radni sastanak sa županom Danijelom Marušićem i predsjednikom županijske skupštine Perom Ćosićem u Velikoj vijećnici Županijske uprave u sklopu kojeg su prezentirane tri tvrtke unutar Grupacije: Czechoslovak Group a.s., Tatra Trucks i Promet Group a.s..

Jučerašnjem sastanku u ime tvrtke DD Acquisitions nazočili su Jaroslav Strna – osnivač grupacije, sa suradnicima Rudolfom Včekom i Bekim Halilijem ,te brodsko-posavski župan Danijel Marušić, predsjednik županijske skupštine Pero Ćosić, predsjednik Nadzornog odbora ĐĐ Gupe Đuro Popijač, rektor Sveučilišta u Slavonskom Brodu dr.sc. Ivan Samardžić, član Uprave ĐĐ Grupe Hrvoje Kekez, Zlatko Rogožar iJakob Mađarević.

DD Aqusitions je holding poduzeće koje promovira aktivnosti skupine industrijskih i trgovinskih tvrtki s područja obrambene i civilne industrije, uglavnom nastanjene u Češkoj i Slovačkoj.

Na sastanku je naglašena i buduća potreba povezivanja proizvodnog i obrazovnog sustava s ciljem stvaranja mladih i educiranih kadrova koji će, kada im se za to osiguraju i adekvatni uvjeti, ostajati u Brodsko-posavskoj županiji. Svjesni važnosti stvaranja takvog sustava, tvrtka DD Acquisitions ima već dugu i uhodanu tradiciju suradnje s učenicima i studentima.

Izvor: Brodsko-posavska županija