Naslovnica OPĆINE Cernik OPĆA BOLNICA NOVA GRADIŠKA – PREDSTAVNICI OPĆINA I GRADA POTPISALI UGOVORE ZA...

OPĆA BOLNICA NOVA GRADIŠKA – PREDSTAVNICI OPĆINA I GRADA POTPISALI UGOVORE ZA DONACIJE VRIJEDNE 600 TISUĆA /VIDEO + PHOTO/

1544
0
Podijeli objavu
Foto: Dejan Ivanković

U utorak je u uredu ravnatelja Opće bolnice Nova Gradiška upriličeno potpisivanje ugovora sa predstavnicima lokanih samouprava i gradom Nova Gradiška koji su za vrijeme prošle i ove godine donirali zajedno sa županijom 600 tisuća kuna za Covid odjel i aparate koji su bili neophodni za pacijente, odnosno žrtve korona virusa.

Dr. Josip Kolodziej

Borislav Vidošić, vršitelj dužnosti novogradiškog gradonačelnika, Velimir Paušić, Aca Vidaković, Pavo Klarić, Zvonimir Karlik, Vitomir Žakić, Zlatko Aga, Igor Jurišić, Nikola Denis i Ivan Šmit, načelnici općina Stara Gradiška, Okučani, Gornji Bogićevci, Dragalić, Cernik, Vrbje, Rešetari, Staro Petrovo Selo i Nova Kapela, u uredu dr. Josipa Kolodzieja, ravnatelja novogradiške Opće bolnice i u nazočnosti potpisali župana Danijela Marušića, potpisali ugovor o financijskoj potpori bolnici.

Borislav Vidošić

Svaka od Općina donira po 50.000 kuna, a Grad Nova Gradiška 100.000 kuna.

Pavo Klarić

Treba istaći da nije bilo spomenutih donacija i nabavke istih aparata zasigurno bi bilo još više slučajeva sa smrtnim ishodima. Tako da su ove hvalevrijedne donacije usmjerene na ono najvrednije, a to je ljudski životi.
Zahvaljujući inicijativi i pozivanju ravnatelja Dr. Josipa Kolodzieja sve općine koje gravitiraju zapadnom dijelu županije uključujući i Grad Novu Gradišku, rado su se odazvale i usmjerile potrebita sredstva iz svojih proračuna, te su tako uz Brodsko-posavsku županiju dali veliki dobrinos da Opća bolnica Nova Gradiška bude spremna i organizirana u borbi protiv epidemije Covid-a.

Danijel Marušić
  • “Danas smo se okupili u okrugu bolnice zajedno sa županom, načelnicima općina, i zamjenikom gradonačelnika Nove Gradiške da se zahvalimo jedinicama lokalne samouprave zapadnog dijela Brodsko-posdavske županije koje, već tradicionalno, doniraju značajna novčana sredstva novogradiškoj bolnici, odnosno pojednim odjelima.
    Ove godine godine smo taj novac planirali uložiti u obnovu rodilišta, međutim s obzirom na tešku situaciju sa Covid-om i potrebu renoviranja zgrade stare bolnice i prenamjene za Covid pacijente, sredstav smo prenamijenili i 600 tisuća kuna od donacija smo prenamijenili za uređenje Covid odjela.
    Danas će načelnici općina i zamjenik gradonačelnika Nove Gradiške potpisati ugovore o donaciji, premda smo mi sve radove već obavili i dobar dio je već i isfinanciran.
    Ovim putem svima nazočnima zahvaljujem na iskazanoj solidarnosti i potpori koje sve jedinici lokalne samoprave i županija daju Općoj bolnici Nova Gradiška.
    Ja se nadam da smo to opravdali našim radom. Nažalost, kroz Covid odjel je prošlom više od 300 pacijenata u vrijeme ove epidemije, gotovo svi su imali potrebu da budu na kisiku i aparatima kupljenima od donacija. Nažalost, više od 40 ljudi je i preminulo uslijed epidemije, ali moram reći da bi taj broj bio i značajno veći da nije bilo ulaganja navedenih donatora i županije zahvaljujući koijima smo mogli kupiti svu opremu koja je spasila mnoge živote.
    Još jednom zahvaljujem svima na uspješnoj suradnji”.
    – riječi su Dr. Josipa Kolodzieja, ravnatelja Opće bolnice Nova Gradiška.

Župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić istaknuo je slijedeće:

  • “U ime osnivača Brodsko-posavske županije prije svega bih zahvalio svi načelnicima općina, zamjeniku gradonačelnika Grada Nove Gradiške jer su ova ulaganja itekako bitna.
    Ovo je jedan dobar prikaz kako treba surađivati bez obzira na tko je osnivač i tko vodi bolnicu. Zahvaljujem se spomenutim ljudima jer su ova ulaganja itekako bitna i siguran sam da su spasila mnoge živote.
    Također, zahvaljujem ravnatelju Opće bolnice Nova Gradiška dr. Kolodzieju i njegovim suradnicima jer svi vidimo da je bolnica jedno veliko gradilište.
    Preko 80 milijuna kuna se ulaže u Opću bolnicu Nova Gradiška, a to ne bi mogli da nemamo ljude koji na ovakav način vode ovu bolnicu.
    Ja sam jako sretan što niti u Novoj Gradiški ni u Slavonskom brodu nisu radovi stali bez obzira na epidemiju. Kako je dr. Kolodziej već istaknuo, većina donacija je i usmjerena u borbu protiv Covid-a, a svi drugi radovi su planirani i prije. To su većinom radovi koje realiziramo kroz uspješne projekte na temelju kojih smo dobili sredstva iz Europske unije, naravno i uz ulaganje same županije. Bitno je napomenuti da radove obavljaju i domaći izvođači koji su na natječajima bili najpovoljniji i najkvalitetniji tako da, pored toga što se i grade zgrade bolnica tu je i onaj bitan segment, a to je očuvanje gospodarstva”.