Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti KONSTITUIRANA ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

KONSTITUIRANA ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

1040
0
Podijeli objavu

Na održanoj konstituirajućoj sjednici Skupštine Brodsko-posavske županije u Velikoj vijećnici Županjske uprave svečano su prisegnuli vijećnici čime su službeno započeli s četverogodišnjim mandatom u županijskom predstavničkom tijelu nakon održanih lokalnih izbora.

U ovom mandatu, Županijsku skupštinu čini 37 vijećnika.

Predsjednica Mandatne komisije  Danijela Kovačević podnijela je izvješće kojim je utvrđeno da su članovi Skupštine Brodsko-posavske  županije:  Marin Degmečić, Danijela Kovačević, Alen Pešutić, Dubravko Galović, Davorin Slišurić, Ivana Filipović, Antonija Kovačević, Martin Miloloža, Dalibor Damičević, Irena Katalinić, Ruža Vidović, Željko Lukačević, Branislav Milinović, Vladimir Šimunović, Nikola Denis, Marija Jugović, Dubravko Kolundžić, Zoran Marijić, Tea Tomas, Danijel Odobašić, Mirela Rajković, Mario Rubil, Ana Majetić, Krunoslav Janjić, Damir Klaić, Josip Marunica, Nikola Barišić, Tomislav Bašić, Hrvoje Wdovjak, Tomislav Vidaković, Robert Matasović, Goran Knežević, Ivana Ribarić Majanović, Davor Petrik.

Za predsjednika Skupštine Brodsko-posavske županije jednoglasno je izabran Pero Ćosić.

Također, jednoglasno je izabran potpredsjednik Skupštine iz vladajuće većine Berislav Balen, dok je većinom glasova vijećnika izabran potpredsjednik iz oporbe Mario Pejić.

Novoizabrani predsjednik županijske skupštine Pero Ćosić kazao je kako će Skupština biti u službi građana, poticati razvoj županije posebice u području gospodarstva i poljoprivrede što omogućuje i politička stabilnost. Naglasio je kako će se nastaviti suradnja sa svim jedinicama lokalne samouprave te, na kraju, čestitao svim izabranim vijećnicima poželjevši im uspješan rad.

Predsjedništvu i vijećnicima Skupštine čestitke je uputio i župan dr.sc. Danijel Marušić i poželio im uspješan rad. Istaknuo je  kako vjeruje da je ovo jedan kvalitetan saziv i da je siguran kako će svi zajedno raditi na dobrobiti Brodsko-posavske županije i svih njezinih stanovnika. Dodao je kako je Županijska skupština kao predstavničko tijelo možda i najbitnija kod utvrđivanja i odabira europskih i drugih projekata te da su do sada u tome imali potporu.  Župan Marušić vjeruje kako će se dobra suradnja pri donošenju odluka između predstavničke i izvršne vlasti nastaviti u buduće.

Izvor: BPŽ