Naslovnica POLICIJA OBAVIJESTI POLICIJSKI VIKEND U ZNAKU NADZORA VOZAČA POD UTJECAJEM ALKOHOLA I DROGA

POLICIJSKI VIKEND U ZNAKU NADZORA VOZAČA POD UTJECAJEM ALKOHOLA I DROGA

776
0
Podijeli objavu

Temeljem ROADPOLOV-ovog plana aktivnosti za 2021. godinu, na području država  članica pa tako i na području Policijske uprave brodsko-posavske , na lokacijama prema vlastitoj sigurnosnoj prosudbi i prijedlozima građana, radi sigurnosti svih sudionika u prometu na cestama i kako bi se iz prometa isključili vozači koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola, 19. lipnja od 7 sati do 20. lipnja do 7 sati, policijski službenici će provesti pojačanu kontrolu alkoholiziranosti vozača i testiranje vozača na droge.

Uz pojačano alkotestiranje vozača i testiranje vozača na prisutnost droga u organizmu, policijski službenici sankcionirat će i druge prekršaje, a posebice nekorištenje sigurnosnog pojasa, nezakonitu uporabu mobitela za vrijeme vožnje i nepropisnu brzinu, odnosno prekršaja koji čine grupaciju prekršaja tzv „4 ubojice u prometu“.

Vozači koji voze pod utjecajem alkohola ili droga, ugrožavaju svoju sigurnost i sigurnost svih sudionika u prometu, jer pod utjecajem alkohola ili droga nisu sposobni sigurno upravljati vozilom. Pozivamo stoga vozače da ne voze ako su pod utjecajem alkohola ili droga, a također pozivamo i putnike da se ne prevoze u vozilu kojim upravlja vozač pod utjecajem alkohola ili droga.

Izvor: PU BPŽ