Naslovnica CRNA KRONIKA REŠETARI – DVIJE PROMETNE NESREĆE PROTEKLOG VIKENDA U REŠETARIMA

REŠETARI – DVIJE PROMETNE NESREĆE PROTEKLOG VIKENDA U REŠETARIMA

1293
0
Podijeli objavu
Foto: PU brodsko-posavska

Pod utjecajem alkohola počinili prometne nesreće na semaforiziranom raskrižju

U petak (17. rujna), oko 21.30 sati, na raskrižju DC 51 i ulice B. Jelačića u Rešetarima se dogodila prometna nesreća koju je prouzrokovao alkoholizirani 37-godišnji vozač osobnog automobila. Policijski službenici su utvrdili, da je 37-godišnjak upravljao osobnim automobilom i prilikom skretanja u semaforiziranom raskrižju udario u osobni automobil kojim je upravljala 22-godišnjakinja. Nakon toga je 37-godišnjak napustio mjesto prometne nesreće, te nije s oštećenom popunio i potpisao europsko izviješće niti razmijenio potrebite podatke, no policijski službenici su ga ubrzo pronašli i uhitili. Alkotestom je u organizmu 37-godišnjaka utvrđena koncentracija alkohola od 1,48 promila, te je isključen iz prometa i zadržan u policiji na otriježnjenju. U ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. Policajci protiv 37-godišnjaka podnose odgovarajuće prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

19. rujna, oko 23 sata u Rešetarima dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Policijski službenici su očevidom utvrdili da je do prometne nesreće došlo na način da je 38-godišnjak upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola, te dolaskom do raskrižja kolnika državne ceste D51 i županijske ceste Ž4158 nije zaustavio vozilo na znak crvenog svjetla na semaforu. Došlo je do udara u stražnji dio osobnog automobila kojim je upravljala 22-godišnjakinja koja je vršila radnju skretanja u lijevo, a u kojem su se kao putnici nalazili 17-godišnjak i 22-godišnjakinja. Zbog siline udara, oba automobila su sletjela s kolnika. U ovoj prometnoj nesreći lake tjelesne ozljede su zadobile obje 22-godišnjakinje i 17-godišnjak te su pušteni kući nakon ukazivanja liječničke pomoći. Policijski službenici su 38-godišnjaku izmjerili koncentraciju alkohola od 1,88 promila i priveli ga do otriježnjenja. Protiv njega slijedi prekršajni nalog za počinjene prekršaje.

Teško ozlijeđena suputnica prilikom slijetanja s autoceste

U petak (17. rujna), oko 12.30 sati, na autocesti A3 kod mjesta Staro Petrovo Selo, došlo je do prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.
Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, očevidom su utvrdili da je prometnu nesreću prouzrokovao 35-godišnjak, koji je upravljao osobnim automobilom, zagrebačkih registracijskih oznaka. Naime, 35-godišnjak je, uslijed neprilagođene brzine uvjetima i stanju na kolniku (kiša), izgubio nadzor nad vozilom, sletio na travnatu površinu, udario u zaštitnu žičanu ogradu i nakon kretanja po obradivoj poljoprivrednoj površini sletio u odvodni kanal, gdje se i zaustavio.  U ovoj prometnoj nesreći vozač je zadobio lakše tjelesne ozlijede, dok je 49-godišnja suvozačica zadobila teške tjelesne ozljede. Policijski službenici protiv 35-godišnjaka podnose kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Izvor: PU BPŽ