Naslovnica GRAD Gospodarstvo INDUSTRIJSKA ZONA NG – POTPISANA ČETIRI UGOVORA S NOVIM ULAGAČIMA

INDUSTRIJSKA ZONA NG – POTPISANA ČETIRI UGOVORA S NOVIM ULAGAČIMA

847
0
Podijeli objavu

Grad Nova Gradiška prodao je još četiri parcele i novogradiškoj Industrijskoj zoni. Današnjim potpisivanjem ugovora o kupoprodaji  zemljišta potvrđene su najave o interesu investitora za ulaganja u Novoj Gradiški, a gradonačelnik Vinko Grgić i direktor Industrijskog parka  Mladen Mikolčević najavili su i nove. 

Uz „Clarum“ d.o.o., koji ide na proširenje proizvodnje tjestenina, novi investitori su „Cortina design” d.o.o. iz Zagreba, koja proizvodnju roleta, žaluzina, zavjesa i ostalih sjenila za uređenje interijera seli u Novu Gradišku, „Brodax” d.o.o., stratup tvrtka sa sjedištem u Industrijskom parku koja se bavi  implementiranjem automatiziranih sustava u logističke centre i Obrt „Conjar metal” iz Starog Petrovog Sela koja se bavi obradom metala, a usmjeren je na razvoj novih automatiziranih i robotiziranih proizvoda. 

Uz gradonačelnika Vinka Grgića, ugovor su potpisali Ivan Šimić, direktor tvrtke „Clarum” d.o.o., Zorana Krizmanića u ime tvrtke „Cortina design” d.o.o., Gabrijel Vrebac u ime tvrtke „Brodax” i Antun Turkalj suvlasnik tvrtke „Obrt Conjar metal”. 

  • “Velik je interes novih partnera za ulaganja u novogradiškoj Industrijskoj zoni. Imamo odlične odnose s postojećim i novim partnerima i skoro svaka dva tjedna raspisujemo nove natječaje. Prije dva tjedna potpisali smo nekoliko ugovora o ulaganju Industrijski park, a ima još zainteresiranih.” – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić  i istaknuo zadovoljstvo što je među tvrtkama s kojima se danas potpisuju ugovori i tvrtka Clarum, koja je bila prvi investitor u Industrijskoj zoni i koja je odlučila kupiti još 28.000 kvadrata zemljišta.

Izražavajući zadovoljstvo najavio je za 17 ožujka prezentaciju svih ulaganja u Industrijskoj zoni, 15, a kako je kazao, možda i 17 novih investicija. Kada se sve zbroji radi se o ulaganjima od oko 120 milijuna kuna.   

  • “Industrijski park je tvrtka koju je osnovao Grad Nova Gradiška. Pratimo njegovu strategiju razvoja i izazove koji se nameću, odmah rješavamo probleme koje možemo, a u vrlo kratkom roku  nastojimo odraditi i druge zahtjeve investitora. Kao suport na raspolaganju smo svim ulagačima. Rješavamo  dokumentacije za realizaciju projekata i planova i osobno se angažiramo  u svakoj radnji koja će ulagačima donijeti benefit, kao i gradu Nova Gradiška.” – riječi su rekao Mladena Mikolčevića, direktor Industrijskog parka. 
Gabrijel Vrebac i Antun Turkalj – BRODAX i Obrt Conjar metal
Zoran i Kristina Krizmanić – CORTINA DESING
Ivan Šimić – CLARUM
Mladen Mikolčević – IPNG