Naslovnica SPORT ŠUGNG – U VARAŽDINU ODRŽANO DRŽAVNO PRVENSTVO GLUHIH U EKIPNOM DIJELU

ŠUGNG – U VARAŽDINU ODRŽANO DRŽAVNO PRVENSTVO GLUHIH U EKIPNOM DIJELU

618
0
Podijeli objavu

U Varaždinu dana 12. ožujka 2022. godine održano je Državno Prvenstvo gluhih u pikadu nakon dvogodišnje stanke zbog COVID-19. Sudjelovalo je ukupno 14 ekipa na jednodnevnom natjecanju koje je u Varaždinu privuklo preko 75 pikadista iz svih krajeva Hrvatske.

To je sve najbolje što ima hrvatski pikado gluhih moglo se vidjeti u KTC (Križevački trgovački centar) – Varaždin, uključujući sve igrače muške i ženske osobe. Za sve njih ovo je bio odličan test za predstojeće Državna Prvenstva gluhih u sljedećim godinama te postojanje sudjelovanje na EP.

U Varaždinu je nastavljena devetogodišnja dominacija ekipa iz Varaždina koji su osvojili naslov prvaka 9. godinu za redom. Čast ostatka Hrvatske spasila je ekipa iz Nove Gradiške te ŠUG BBŽ iz Bjelovara.

  • “Ma uopće nije bilo lako, konkurencija je ove godine bila strahovito jaka. Najteži nam je protivnik bio naš najveći rival iz Varaždina. S obzirom da smo poslali ekipu iz Nove Gradiške gdje smo se dogovorili prošle godine na Skupštini Hrvatskog športskog saveza gluhih da iz svakog grada dolazi po jedna ekipa”. – rekao je Antonio Škvorić, predsjednik Športske Udruge gluhih Nova Gradiška.

Športska Udruga gluhih Nova Gradiška imala je u muškoj pojedinačnoj konkureciji Ivana Šimunovića koji je doprvak Hrvatske u pikadu i ženskoj pojedinačnoj konkurenciji Klementinu Svetec koja je osvojila 16. mjesto. Uz medalje okitili smo naslov doprvaka Hrvatske.

DRŽAVNO PRVENSTVO GLUHIH U PIKADU:
VARAŽDIN;
NOVA GRADIŠKA i ŠUG BBŽ – BJELOVAR;