Naslovnica GRAD DOM KULTURE – OSVRT NA LIKOVNU RADIONICU “KRAJOLIK BUDUĆNOSTI” GORANE TEŽAK

DOM KULTURE – OSVRT NA LIKOVNU RADIONICU “KRAJOLIK BUDUĆNOSTI” GORANE TEŽAK

528
0
Podijeli objavu

Tijekom ovog tjedna u Pučkom otvorenom učilištu „M. A. Relković“ održan je ciklus likovnih radionica Krajolik budućnosti pod stručnim vodstvom akad. slikarice Gorane Težak.

Gorana Težak, magistra slikarstva, rođena je 1985. godine u Puli. 2000. godine upisuje srednju školu Primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli. 2010. godine diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi prof. Duje Jurića.

Radionicu su pohodili učenici viših razreda OŠ “Mato Lovrak” koji su uz Goranine stručne savjete i trikove izrazili svoju likovnu pismenost kroz vlastiti kreativni proces. Dobili su priliku naučiti i pokazati kako povezati slikarstvo i crtačku tehniku u jedno. S ciljem poticanja najboljeg, polaznici likovnih radionica usvajaju koncentraciju te razvijaju kreativnost i maštu. Rezultat su bogati likovni radovi koje je pohvalila i sama umjetnica.
Mladi, nadajmo se, budući umjetnici bili su oduševljeni što su ponovno imali priliku upoznati se i likovno educirati pod stručnim “kistom” ove vrsne umjetnice.

Radionice su održane uz potporu Ministarstva kulture i medija RH i Grada Nova Gradiška.

poumar