Naslovnica GRAD PREKO 300 MALIH VATROGASACA OKUPILO SE NA MEMORIJALNOM KUPU „GORAN TRUPINA“ /PHOTO...

PREKO 300 MALIH VATROGASACA OKUPILO SE NA MEMORIJALNOM KUPU „GORAN TRUPINA“ /PHOTO + VIDEO/

903
0
Podijeli objavu

Autori teksta: FRano Samardžić, Marko Derežanin i Deja Ivanković

Foto i video: Dejan Ivanković

U organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Nova Gradiška u subotu je održan tradicionalni XII. Memorijalni kup „Goran Trupina“.

Bilo je to još jedno druženje vatrogasne mladeži i djece u spomen na nesretno stradalog mladog novogradiškog vatrogasca.

Natjecanje je u nazočnosti članova obitelji otvorila Ivana Trupina, predsjednica DVD Nova Gradiška i sestra Gorana Trupine. Nazočan je bio i Stjepan Župetić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Brodsko-posavske županije.

  • “Okupili smo se u dvorištu DVD-a Nova Gradiška gdje se odražava XII memorijalni kup „Goran Trupina“. Prošle godine održan je prvi virtualni kup s obzirom da se pojavila pandemija koronavirusa. Mjere su popustile pa smo ga odlučili održati uživo na tradicionalan način. Imali smo opciju održati ga sa malim brojem ekipa jer djeca nisu vježbala gotovo godinu dana. Desilo se, međutim, da su djeca jedva dočekala da se mogu okupljati pa su se prijavljivala tako da imamo preko 330 djece koja su došla na natjecanje i druženje, steći novo iskustvo i nove prijatelje. Zbog toga smo jako sretni.” – kazala je Ivana Trupina i dodala da upravo interes najmlađih pokazuje da vatrogastvo ima budućnost što potvrđuju i četiri ekipe DVD-a Nova Gradiška na današnjem natjecanju.
Ivana Trupina

Pod vatrogasnim geslom „Vatri gasi, brata spasi“ okupili su se vatrogasci, vatrogaskinje, vatrogasna mladež i djeca iz 19 dobrovoljnih vatrogasnih društva da pokažu znanja i vatrogasne vještine i da se nakon popuštanja epidemioloških mjera opet duže.

Na vatrogasnom natjecanju, koje je održano prema Pravilniku HVZ-a bez štafetne utrke, u kategorijama PODMLADAK (od 6 do 12 godina, muška i ženska) i MLADEŽ (od 12 do 16 godina, muška i ženska) okupile su se 33 ekipe.

Pregled rezultata za sve 4 kategorije na subotnjem 12. memorijalnom kupu “Goran Trupina” održanom u organizaciji DVD-a Nova Gradiška:

Zahvalnice, medalje i pehare u kategoriji djeca ženska uručio je zapovjednik DVD-a NG g. Vladimir Lukačević.

Zahvalnice, medalje i pehare u kategoriji djeca muška uručio je zamjenik predsjednice DVD-a NG g. Antun Tot.

Zahvalnice, medalje i pehare u kategoriji mladež ženska uručio je zapovjednik Vatrogasne zajednice Brodsko-posavske županije (VZBPŽ) g. Stjepan Županić.

Zahvalnice, medalje i pehare u kategoriji mladež muška uručio je predsjednik Savjeta vatrogasne mladeži BP županije i predsjednik Zbora sudaca VZBPŽ g. Željko Stević.

Prijelazni pehar je uručila predsjednica DVD-a NG Ivana Trupina, a uručen je pobjedničkoj ekipi u kategoriji mladež muška iz DVD-a Komletinci. Predsjednica je uručila i zahvalnice i diplome kontroloru natjecanja, kao i svim sucima na današnjem vatrogasnom natjecanju.