Naslovnica GRAD Gospodarstvo INVESTITORiNG – PROJEKT BUDUĆIH INVESTICIJA TEŽAK PREKO POLA MILIJARDE KUNA

INVESTITORiNG – PROJEKT BUDUĆIH INVESTICIJA TEŽAK PREKO POLA MILIJARDE KUNA

712
0
Podijeli objavu

Vodstvo grada Grad Nova Gradiška u suradnji sa Industrijskim parkom NG prezentirali su danas u gradskoj vijećnici jedinstveni event pod nazivom INVESTITORiNG, odnosno predstavljanje za gospodarstvenike i čelne ljude tvrtki koje su pokrenule aktivnosti na novim investicijama u gradskoj Industrijskoj zoni i na području grada Nova Gradiška. Ukupno gledajući, osim razvoja gospodarstva i šireg razvojnog konteksta, nove investicije  privlače pozornost ponajprije nezaposlenih. Da bi upoznao širu javnost Projekt INVESTITORiNG okupio je prezentacije novih investicija koje je predstavila projektna moderatorica i koordinatorica Maja Savi.

  • “Okupili smo se danas da prezentiramo 17 novih investicija u gradu Novoj Gradiški na kojima radimo već nekoliko godina uvažavajući svakog investitora. Kada smo preuzeli upravljanje grada bilo je oko 3.700 zaposlenih, danas ih je 5.200,  što je velika razlika. Broj nezaposlenih je bio oko 1500, dok je danas oko 550. Dogovorene investicije  su u vrijednosti barem pola milijarde kuna, a o novima još pregovaramo. Kada dođe do njihove realizacije, ako smijem reći, mi ćemo iskorijeniti nezaposlenost jer radnih mjesta neće nedostajati. Velika je ovo stvar za naš grad i poduzetničku zonu”. – riječi su gadonačelnika Nove Gradiške Vinka Grgića

Dodao je da Industrijski park Nova Gradiška više nije po novim investicijama samo lider na području Slavonije, već po zbiru investicija najveći  na području Republike Hrvatske. Nije propustio  zahvaliti državnim institucijama na suradnji i potpori.

Okupljene je pozdravila  predsjednica Gradskog vijeća Dinka Matijević. Posebno je pozdravila investitore koji su, kako je naglasila, ključni faktor u razvoju novogradiškog gospodarstva, zapošljavanju i  razvoju Nove Gradiške kao  zajednice. Dodala je da se raduje  novim investitorima i   čestitala gradonačelniku na organizaciji ovog događanja.  

“Strateški razvoj našeg grada  su održivi razvoj i nove investicije, te otvaranje radnih mjesta kao temelj razvoja  našeg grada u svim sferama.  Zahvaljujem se investitorima  jer  ste odabrali  Novu Gradišku  kao  mjesto svog poslovanja i  investicija”. – istaknula je je Dinka Matijević i dodala da svi oni  u Gradu Nova Gradiška imaju pouzdanog partnera.

Foto: Dejan Ivanković i IPNG