Naslovnica GRAD STOŽER CZ NOVA GRADIŠKA MOLI SVE GRAĐANE KOJI MOGU USTUPITI STAMBENI PROSTOR...

STOŽER CZ NOVA GRADIŠKA MOLI SVE GRAĐANE KOJI MOGU USTUPITI STAMBENI PROSTOR IZBJEGLICAMA IZ UKRAJINE

671
0
Podijeli objavu

Proteklo je skoro 30 dana od početka rata u Ukrajini, odnosno ruske invazije koja još ne prestaje. Sve većom eskalacijom rata žene, djeca i starci bježe iz svojih domova tražeći spas u zemljama EU.  

STOGA GRADSKO POGLAVARSTVO GRADA NOVA GRADIŠKA PORUČUJE SLJEDEĆE:

  • Proteklih nekoliko tjedana svjedoci smo strašnih razaranja na području Ukrajine i  velikog broja tragičnih sudbina ljudi koji su prisiljeni napustiti svoje domove. Za očekivati je da će uskoro uslijediti još veći izbjeglički val prema svim Europskim zemljama, a također možemo očekivati da će određeni broj raseljenih osoba doći i na područje naše Brodsko-posavske županije. Naša je zadaća pružiti im potrebnu pomoć, prije svega osigurati im liječničku skrb i topli dom.

Slijedom navedenog molimo sve građane Nove Gradiške koji imaju slobodne smještajne kapacitete, koje mogu u slučaju potrebe izbjeglicama ustupiti na raspolaganje, da do petka 25. ožujka do 10.00 sati putem e-maila: [email protected] ili na broj 091/3620126 dostave podatke o istim. – navodi u priopćenju Marko Ćosić, načelnik Stožera Civilne zaštite grada Nova Gradiška.