Naslovnica OPĆINE STUDIO B – PROVEDBOM MANIFESTACIJE “RITAM MLADIH” i POVODOM MEĐUNARODNOG DANA MLADIH...

STUDIO B – PROVEDBOM MANIFESTACIJE “RITAM MLADIH” i POVODOM MEĐUNARODNOG DANA MLADIH ODRŽALI SPEKTAKL U VRBJU

649
0
Podijeli objavu

Udruga Studio B je povodom Međunarodnog dana mladih, u petak 19.8.2022. održala manifestaciju pod nazivom „Ritam mladih“!

Trosatni koncert na kojem su nastupili Vatrogasci održao je mnogobrojnu publiku mladih i onih koji se tako osjećaju na nogama do sitnijih noćnih sati! Prije Vatrogasaca publiku su dobro zagrijale domaće mlade snage Jutene vreće!

S tradicijom još od davne 1991., Vatrogasci su bend čija je misija, kako sami kažu, oduševiti smijehom, lošom i dobrom glazbom i još boljom zezancijom! Poznati su po sasvim specifičnim, nimalo uobičajenim obradama i parodijama tuđih glazbenih uradaka , ali i pretvaranju “ozbiljnih” pjesama u sasvim neozbiljnu šalu. Oni su bend koji je vjerovali ili ne u karijeri snimio čak 13 studijskih albuma i izdao dva kompilacijska. Showmani sa stažom od preko 25 godina na sceni, poznati po svojim prepoznatljivim obradama hit pjesama raznolikih žanrova i pretvaranju istih u narodnjačku glazbu brzo su pronašli brojnu publiku.

Vatrogasci su u neku ruku nekonvencionalan bend, a to su pokazali i na ovom koncertu. Repertoar za koncerte u pravilu nikada nije strogo zadan. Presudan je onaj trenutak kada osjete publiku i atmosferu, tada točno znaju kakav repertoar treba biti, odnosno kojim redom nizati kompozicije. Tako je bilo i u petak, svojim istančanim osjećajem u svakom trenutku su “čitali” što publika treba, kada dodati gas, a kada popustiti. Iznimno energičnim nastupom nizali su hitove – Kad dodjem ja, Pekara, Ritam iza denser, itd., – a jedan od vrhunaca večeri bio je kad su pozvali članove različitih DVD-a u publici da im se pridruže na pozornici i zajedno otpjevaju „Vatrogasac Mirko“!

Prati ih glas da nema koncerta na kojem ne naprave totalnu ludnicu na bini i u publici, tako da ni ovaj nije bio iznimka, a povratne informacije publike su više nego odlične!

Iznimno smo sretni što je službeni event uvršten i na europsku kartu događanja koja se odvijaju u Europskoj godini mladih! Kroz provedbu projekta „RU:TOPIA – razvoj zajednice po mjeri mladih“ upravo je potreba za više kulturno – zabavnih sadržaja na području općine tijekom javnih tribina izražena od strane mladih, tako da ovim koncertom direktno i promptno odgovaramo na te potrebe. Također se zahvaljujemo svim posjetiteljima na prepoznavanju našeg truda, odličnom raspoloženju i izvrsnoj energiji!

Ova je manifestacija održana pod pokroviteljstvom Općine Vrbje, i nadamo se da je ovo bilo tek prvo izdanje proslave Međunarodnog dana mladih u našoj općini, i da ćemo, sudeći po reakcijama publike, nastaviti s ovom praksom i u budućnosti!

STUDIO B