Naslovnica GRAD Gospodarstvo DOM KULTURE DOBIVA NOVO RUHO – Od 1. lipnja kreću unutarnji, a...

DOM KULTURE DOBIVA NOVO RUHO – Od 1. lipnja kreću unutarnji, a od jeseni i vanjski radovi

1959
0
Podijeli objavu

Dom kulture ove godine napokon dobiva novo ruho. Riječ je o građevinskim poduhvatima na interijeru i eksterijeru koji će uljepšati, modernizirati i dati prostora za veću funkcionalnost ove “Meke” kulture grada Nova Gradiška.
Novi ambijent će donijeti pregršt promjena, posebno za predstave i kino projekcije koje će se realizacijom ovog projekta približiti Cinestar dvoranama i ostalim modernim kinima. Ovaj hvalevrijedan projekt je odlična prilika da mladi u još većem broju posjećuju Dom kulture i kino u kojem se svaki tjedan održavaju projekcije najnovijih filmova. Treba posebno napomenuti da se isti filmovi već nakon tjedan dana od premijere u Zagrebu i u svijetu prikazuju u Novoj Gradiški.

Na pitanje vijećnice Vesne Đapić (SDP) na prošloj 7. održanoj sjednici Gradskog vijeća – kada će se krenuti a realizacijom obnove i adaptcije Doma kulture s obzirom da su odobrena sredstva Ministarstva kulture gradonačelnik Vinko Grgić je odgovorio:

– Još jedna je to dobra vijest kojoj je prethodio napor i trud ljudi u gradskoj upravi i ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta. Napisan je projekt i prezentiran Ministarstvu kulture. Došla je odluka da će Ministarstvo financirati obnovu interijera, odnosno dvorane, sa 500.000 kuna. Grad će se uključiti sa još nekoliko stotina tisuća kuna.
Dvorana će dobiti novi izgled, lijep, suvremen i komotan. Doći će do korekcije amfiteatra koji će se malo proširiti. Ono što će svima puno značiti su nove fotelje, koje će omogućiti da budemo koncentrirani na predstave i film dva do dva i pol sata, kao što je u CineStaru. Riješit ćemo rasvjetu i ozvučenje.
Radovi bi trebali početi 1. lipnja, kada počinje ljetna sezona i završiti do 1. rujna, a možda i sa nekom predstavom do otvaranja ovogodišnjeg Novogradiškog glazbenog ljeta. – naveo je Vinko Grgić.

No to nije sve vezano za radove na Domu kulture. Grad je aplicirao projekt energetske obnove Doma Kulture prema Fondu za energetsku učinkovitost u vrijednosti od 2,5 milijuna kuna, te se u narednih 6 mjeseci čeka očitovanje nadležnog fonda.
Od Fonda za energetsku učinkovitost se očekuje subvencija od 56 do 62 % koja će pokriti većinu cjelokupne investiciju. Ako projekt bude prihvaćen u izlolacijske radove vanjske ovojnice, pročelja i postavljanje nove stolarije krenulo bi se u rujnu ili listopadu, a do kraja godine, odnosno do Dana grada Dom kulture bi trebao zasjati u potpuno novom ruhu.