Naslovnica GRAD Gospodarstvo Grad kreće u rekonstrukciju Ulice I. Domca ali se čeka još odluka...

Grad kreće u rekonstrukciju Ulice I. Domca ali se čeka još odluka HŽ-a

1890
0
Podijeli objavu

U okviru brojnih rekonstrukcija ulica koje grad planira realizirati u prvoj polovici tekuće godine na red će napokon doći i Ulica Ivana Domca koja spada među 5 makadamskih ulica koje trebaju sanaciju i asfaltiranje.
Na prošloj održanoj 7. sjednici Gradskog vijeća vijećnik Marijan Radić (SDP) postavio je pitanje gradonačelniku kada će napokon ista ulica u kojoj živi nemali broj građana dobiti asfalt.

– Ulica je to u kojoj živi velik broj naših sugrađana koji godinama imaju obećanja od raznih političkih opcija i pojedinaca da će se nešto učiniti i ulicu urediti za dostojnom život primjeren vremenu. – kazao je Radić.

– Uz probleme koje mještani te ulice imaju, ona je specifična i po tome što je, ako se putuje željeznicom i jedan od ulaza u grad i predstavlja loš vizualni identitet našeg grada.
Znamo koji su problemi, naručen je i napravljen idejni projekt krećemo sa geodetskim elaboratom koji uključuje izvlaštenje koridora potrebnog za ulicu. Nakon toga ćemo raspisati natječaj za projektiranje i ishođenje građevinske ili lokacijske dozvole.
Imali smo velik problem HŽ-om zbog ulaza u ulicu iz Ulice baruna Trenka kojim se ugrožava koridor željeznice i eventualno buduće proširenje njihove infrastrukture. Tražili smo rješenje i zaključili da prvu kuća u Trenkovoj ulici treba kupiti i riješiti problem. Kuću smo kupili i osigurali novu trasu ceste koja vodi u ulici Ivana Domca. – riječi su gradonačelnika Vinka Grgića.

Vijećnik Željko Bešlić iz kluba HDZ-a pohvalio je kupnju sporne kuće. Ali je imao i nadopunu te je napomenuo da se realizacija iste ulice namjerava već godinama i da su i prethodne vlasti imale isti problem sa HŽ-om oko izvlaštenja, tj. da HŽ prepusti dio zemljišta gradu. Zatražio je od gradonačelnika pismeni odgovor u vezi te teme jer zbog sumnje da će se i ovoga puta grad neće uspjeti lako dogovoriti sa Hrvatskim željeznicama. Jer dio zemljišta uz ulicu je u vlasništvu spomenute državne tvrtke i do sada nije bilo uspjeha u dogovoru.
Gradonačelnik je potvrdio da su u tijeku razgovori i da ima pozitivan mig u riješavanju ove problematike.