Podijeli objavu

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja Studio B je 9. veljače održala redovnu godišnju Skupštinu na kojoj smo predstavili naš rad u 2017. godini i plan aktivnosti u 2018. godini. Skupština je održana u restoranu „Slavonski Biser“ i na njoj smo okupili 10 redovnih i članova korisnika Udruge, goste iz partnerskih organizacija – Udruge gluhih i nagluhih Nova Gradiška, i Udruge (nagluhih) osoba „Videatur“, te predstavnike medija.
Na samom početku predsjednica udruge Nikolina Jureković  predstavila je aktivnosti provedene od osnivanja Udruge – projektna inicijativa „Probij zid šutnje“ koju je podržala Zaklada “Solidarna”; kreativne radionice, edukativne radionice 8KEYCOM, predstavljanje Erasmus+ programa, te projektna inicijativa #TimeForPeace kojom smo obilježili Međunarodni dan mladih, a koje je podržala Općina Vrbje; i „Božićna čarolija“predstava i darivanje djece iz Bodovaljaca, koja je provedena u suradnji s PŠ Bodovaljci, a podržana sredstvima HBOR-a i Centra za vozila Hrvatske.
Predsjednica je napomenula kako Udruga broji 13 članova, od čega 9 ženskih i 4 muška člana, u rasponu od 17 do 49 godina. U 2017. godini imali smo 8 volontera koji su odradili ukupno 236 volonterskih sati; te preko 30 korisnika aktivnosti.
Nakon usvajanja financijskog izvješća, predstavljene su aktivnosti u ovoj godini, kako provedene, tako i one planirane.


Na prošloj Skupštini članovi Udruge su iskazali namjeru da Udruga Studio B bude utjecajni čimbenik u sektoru politika za mlade na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini i prepoznat od ostalih dionika kojeg se konzultira u kreiranju i donošenju važnih odluka, politika, zakona, modela i dr. Kako bi to ostvarili Udruga se uključila u proces provedbe Strukturiranog dijaloga na europskoj razini kroz sudjelovanje jedne članice na treningu za lokalne koordinatore SD-a, te provedbu 2 aktivnosti lokalnih konzultacija u siječnju ove godine.
Također, predstavljena je web stranica Udruge pokrenuta s namjerom podizanja vidljivosti našeg rada, promocije aktivnosti i projekata. Web stranica je dostupna na linku: www.udrugastudiob.hr
Kao glavna aktivnost u prvoj polovici godine isstaknuta je Erasmus+ razmjena mladih „Let me think about it“ koja će se održati u Novoj Gradiški od 8. do17. ožujka 2018. godine, gdje će kroz neformalne metode edukacije 30 mladih i 6 voditelja skupina razviti važne aspekte kritičkog mišljenja.
Tijekom Skupštine dodjelili smo priznanja Najvolonteru i Najvolonterki Udruge. Za Najvolontera odabran je Paolo Pelesk, zbog iznimnog doprinosa radu Udruge kroz izradu web stranice, video poruka, logotipova, te dizajna svih materijala vidljivosti i informiranja.


Za Najvolonterku Udruge izabrana je Valentina Stojaković zbog predanosti radu Udruge, podrške u organiziranju i provedbi svih proteklih aktivnosti.
Na kraju, dodijeljene su Zahvalnice udruge za podršku našem radu, kako sljedi:
Općini Vrbje na ustupanju prostora za održavanje aktivnosti, te donaciji koja je omogućila organizaciju aktivnosti u našoj prvoj godini postojanja; Josipu Potnaru na iznimnom doprinosu u uključivanju Udruge u Erasmus+ program, kroz izradu i prijavu projekta Razmjene mladih “Let me think about it”; te svim medijima koji su pratili i podržavali naš rad u 2017. godini: portalu NG Buntovnici i web radiju „Unitas“; Radiju Nova Gradiška, Radiju Bljesak i portalu Novagradiska.eu
Nakon formalnog dijela Skupštine održan je domjenak i proslava 1. rođendana naše Udruge za sve prisutne.


Udruga će u 2018. godini nastaviti s radom usmjerenim razvoju civilnog društva i razvoja lokalnih zajednica kroz organizaciju aktivnosti skrojenih prema potrebama naših članova ,korisnika i šire zajednice.

Nikolina Jureković – Udruga Studio B

Autori fotografija: Dejan Ivanković, Paolo Pelesk