Naslovnica TOP NEWS Udruga “Studio B”„Zaposlena žena za aktivnu zajednicu“ – provedeno prvo vrednovanje

Udruga “Studio B”„Zaposlena žena za aktivnu zajednicu“ – provedeno prvo vrednovanje

1220
0
Podijeli objavu

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja „Studio B“ od veljače provodi projekt „Zaposlena žena za aktivnu zajednicu“ koji je odobren na pozivu Zaželi – program zapošljavanja žena.

Kroz projekt 4 korisnice, žene starije od 50 godina, prošle su edukaciju za gerontodomaćice, nakon čega su se s prvim srpnja zaposlile na poslovima pružanja usluge pomoći u kući za ukupno 20 krajnjih korisnika.

Nakon četiri mjeseca pružanja usluge koordinatorica projekta provela je prvo vrednovanje usluge kod krajnjih korisnika, kako bismo ustanovilli njihovu razinu zadovoljstva pruženim uslugama, te saznali ukoliko nešto u pristupu treba mijenjati, a u svrhu što kvalitetnijeg pružanja usluge našim korisnicima.

Vrednovanje je provedeno putem upitnika, te je koordinatorica obišla sve krajnje korisnike/ice. Rezultati vrednovanja pokazali su se izvrsnim, te su krajnji korisnici/ici na gotovo sva pitanja dali čistu peticu! Kvaliteta pruženih usluga ocijenjena je s 4,8; dok je dostupnost ocijenjena također vrlo visoko – 4,9!

Svi su korisnici/ice izjavili kako im je ova usluga značajno podigla kvalitetu života i olakšala svakodnevne obaveze, a posebice ističu psihosocijalni aspekt ove usluge pružen kroz razgovor, druženje, brigu o zdravlju i dobrobiti korisnika/ica koju naše zaposlene žene iskazuje.
Krajnji korisnici iznimno su zadovoljni i s kućanskim i osnovnim higijenskim potrepštinama te smatraju da su im sredstva koja im koordinatorica i radnice dostave od velike važnosti, kako njima, tako i radnicama koje se brinu za čistoću njihovog doma. Također, ova im usluga predstavlja i značajnu uštedu za njihove kućne budžete!
Iznimno smo ponosni na ovako visoke ocjene i pozitivne komentare naših korisnika/ica, te nam isti predstavljaju poticaj za nastavak provedbe ovog projekta.

Podsjetimo, projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 1.086.860,70 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava. Projekt se provodi u partnerstvu s Općinom Davor, Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – PU Slavonski Brod.
Udruga Studio B