Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti NAKON 5 DANA NOVI SLUČAJ ZARAZE KORONAVIRUSOM U ŽUPANIJI

NAKON 5 DANA NOVI SLUČAJ ZARAZE KORONAVIRUSOM U ŽUPANIJI

1016
0
Podijeli objavu

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije pristigao je jedan pozitivni nalaz za osobu zaraženu novim koronavirusom COVID-19. 

Radi se o osobi koja je bliski kontakt već ranije zaražene osobe. U Brodsko-posavskoj županiji je do sada zabilježeno ukupno 20 pozitivnih slučajeva od čega je 18 aktivnih te po 1 izliječena osoba i 1 preminula osoba.

U karanteni je do sada u samoizolaciju bilo smješteno ukupno 25 osoba od čega je 12 osoba napustilo karantenu po isteku 14 dana samoizolacije te se trenutno u karanteni nalazi 13 osoba.

Brodsko-posavska županija je županija sa najviše smještenih osoba u karantenskom objektu. Tijekom prethodna dva dana isporučena je nova količina zaštitne opreme za sedam zdravstvenih ustanova s područja Brodsko-posavske županije (Opće bolnice i Domovi zdravlja u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški, Specijalna bolnica za psihijatriju i palijativnu skrb Sveti Rafael na Strmcu, Zavod za hitnu medicinu BPŽ i Nastavni Zavod za javno zdravstvo BPŽ) kao i za sve ustanove i pružatelje usluga u sustavu socijalne skrbi na području Brodsko-posavske županije. Određene količine zaštitne opreme stavljene su na raspolaganje i Javnim vatrogasnim postrojbama Slavonski Brod i Nova Gradiška. Temeljem suglasnosti Stožera civilne zaštite RH, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite danas je donio Odluku o odobravanju rekreativnog ribolova na ribolovnim vodama na području Brodsko-posavske županije. Županijski Stožer civilne zaštite i nadalje poziva sve građane da poštuju mjere i preporuke nacionalnog Stožera CZ, a posebice one o potrebi fizičkog distanciranja, zabrane okupljanja na javnim površinama i izbjegavanja privatnih okupljanja u većem broju.

Izvor: Bpz.hr

U PRIVITKU ODLUKA O ODOBRAVANJU REKREATIVNOG RIBOLOVA NA RIBOLOVNIM VODAMA NA PODRUČJU BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

ODLUKA o odobravanju rekreativnog ribolova na području BPŽ

ODLUKA o odobravanju rekreativnog ribolova na području BPŽ