Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti ČETVRTI DAN ZA REDOM U ŽUPANIJI NEMA NOVOOBOLJELIH

ČETVRTI DAN ZA REDOM U ŽUPANIJI NEMA NOVOOBOLJELIH

976
0
Podijeli objavu

Četvrti dan za redom na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba od bolesti COVID-19

U proteklih 11 dana na području Županije zabilježen je samo 1 slučaj oboljenja. U Brodsko-posavskoj županiji je do sada zabilježeno ukupno 20 pozitivnih slučajeva od čega je 16 aktivnih te 3 osobe koje su ozdravile i 1 preminula osoba. Obzirom na povoljnu epidemiološku situaciju, na prijedlog županijskog Stožera civilne zaštite, jučer je nacionalni Stožer civilne zaštite donio Odluku kojom se od danas unutar Brodsko-posavske županije omogućava kretanje građana bez e-Propusnica. 

Bez obzira na ukidanje propusnica unutar županije, na snazi su i dalje mjere ograničavanja odnosno zabrane društvenih okupljanja, okupljanja na javnim površinama, izletištima i igralištima te se stoga mole građani da se i dalje pridržavaju svih mjera i preporuka nacionalnog Stožera CZ. U županijskoj karanteni se trenutno nalazi 8 osoba.

Tijekom vikenda i danas nastavljena je isporuka zaštitne opreme pružateljima socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi kao i nadzor nad tim ustanovama od za to imenovanih timova.  

Izvor. Bpz.hr