Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti ŽUPANIJA – JOŠ DVIJE NOVOOBOLJELE OSOBE

ŽUPANIJA – JOŠ DVIJE NOVOOBOLJELE OSOBE

881
0
Podijeli objavu

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježene su još 2 novooboljele osobe od bolesti COVID-19. To je već četvrti dan za redom s novooboljelim osobama na području Brodsko-posavske županije, unutar tog razdoblja bilježi se 9 pozitivnih osoba na virus SARS-CoV-2, a svi novooboljeli su dio grupe radnika pristiglih iz Švedske ili su njihovi kontakti.

Ukupan broj oboljelih osoba na području Brodsko-posavske županije tako sada iznosi 29. U zadnja 24 sata jedna je osoba ozdravila. Do sada je na području županije ozdravilo 12 osoba, a uz 1 ranije preminulu osobu, broj aktivnih oboljelih osoba sada iznosi 16.

U karanteni se trenutno nalazi 17 osoba od čega najviše iz BIH (11), zatim iz Srbije (2) te po 1 osoba iz Švedske, Njemačke, Finske i SAD-a. Također, jedna osoba iz karantene je jučer hospitalizirana, radi se o radniku koji je također došao u istoj grupi radnika iz Švedske te mu je nalaz pozitivan.

Od danas je u primjeni treći paket popuštanja mjera nacionalnog Stožera CZ. Tako je od danas ukinut režim e-Propusnica na području RH (osim otoka Brača), omogućeno je okupljanje do 40 osoba na jednom mjestu, s radom su započeli kafići, restorani, trgovine u šoping centrima, nacionalni parkovi, autoškole, kladionice i kasina, vrtići, škole i fakulteti.

Omogućene su probe ustanovama u kulturi te treninzi, pripremne utakmice i rekreacija na otvorenom prostoru.

Aktiviran je i međumjesni odnosno međužupanijski autobusni i željeznički promet unutar RH.

Za sve navedene mjere popuštanja izdane su i precizne upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) pa županijski Stožer CZ apelira na sve građane i poslovne subjekte da se istih i pridržavaju.

Izvor: Bpz.hr