Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti CZBPŽ – JEDANAESTI DAN BEZ NOVOOBOLJELIH U ŽUPANIJI

CZBPŽ – JEDANAESTI DAN BEZ NOVOOBOLJELIH U ŽUPANIJI

795
0
Podijeli objavu

Jedanaesti dan za redom na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba od bolesti COVID-19. Tijekom proteklog vikenda, odnosno, u posljednjih 48 sati svi pristigli nalazi su NEGATIVNI.

U proteklom periodu od kada su na snazi mjere protiv širenja zaraze koronavirusom na području  Brodsko-posavske županije je zabilježeno ukupno 20 pozitivnih slučajeva od čega je 16 aktivnih te 3 osobe koje su ozdravile i 1 preminula osoba.

Od danas, 27. travnja 2020. na snazi su nove Odluke Stožera civilne zaštite RH o radnom vremenu i načinu rada djelatnosti trgovine, o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja, o posebnom načinu rada tržnice za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19. Također, Hrvatski zavod za javno zdravstvo na svojim mrežnim stranicama izdo je posebne naputke i preporuke koje se primjenjuju od 27.travnja 2020. godine zajedno s Odlukama Stožera civilne zaštite RH.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije stoga poziva sve poslodavce, trgovce, organizatore sportskih i kulturnih događanja, prodavače na tržnicama, ugostitelje kao i sve stanovnike Brodsko-posavske županije te sve one čiji se način rada definira ovim odlukama, da se propisanih odluka, mjera  Nacionalnog stožera CZ kao i preporuka HZJZ pridržavaju s ciljem sprečavanja širenja zaraze i što skorijeg povratka u normalno funkcioniranje društvene zajednice.