Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U ŽUPANIJI I DALJE POVOLJNA

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U ŽUPANIJI I DALJE POVOLJNA

817
0
Podijeli objavu

Epidemiološka situacija u Brodsko-posavskoj županiji i dalje je povoljna. U posljednja 24 sata testirano je ukupno 66 osoba i svi pristigli nalazi bili su negativni. Već puna tri tjedna (21 dan) na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba od bolesti COVID-19. Posljednji pozitivni nalaz zabilježen je još 16. travnja 2020. godine. Ukupan broj oboljelih osoba na području Brodsko-posavske županije tako i dalje iznosi 20. Do sada je na području županije ozdravilo 8 osoba, uz 1 preminulu osobu.

U karanteni se trenutno nalazi 21 osoba od čega najviše iz BIH (11), zatim iz Njemačke (3), Slovačke (2), Švedske (2) te po 1 osoba iz Finske, Srbije i SAD-a.

Djelovanje svih žurnih službi i institucija u sastavu Stožera CZ Brodsko-posavske županije odvija se sukladno trenutnim potrebama, epidemiološkoj situaciji i propisanim mjerama. U provođenju mjera za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2, lokalni stožeri civilne zaštite su u posljednja 24 sata izvršili 500 kontrola te utvrdili 9 nepravilnosti za koje su izdana upozorenja radi otklanjanje istih.

U protekla 24 sata od strane lokalnih stožera civilne zaštite izdano je ukupno 490 propusnica za putovanja izvan granica Brodsko-posavske županije.

Izvor: Bpz.hr