Naslovnica CRNA KRONIKA 308 PROMETNIH PREKRŠAJA NA PODRUČJU ŽUPANIJE OD 4. do 10. SVIBNJA

308 PROMETNIH PREKRŠAJA NA PODRUČJU ŽUPANIJE OD 4. do 10. SVIBNJA

854
0
Podijeli objavu

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenu od 4. do 10. svibnja, policijski službenici su u području prometa, utvrdili 308 prometnih prekršaja.

Od toga je 113 prekršaja nepropisnih brzina, 53 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 15 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 14 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje, 9 prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (upravljanje vozilom bez položenog ispita, vožnja pod zabranom, tehnička neispravnost i sl.).

Najveća nepropisna brzina izvan naseljenog mjesta utvrđena je dana 9. svibnja, u 9.45 sati, na autocesti A3, kojom prilikom je 31-godišnjak upravljao osobnim automobilom Hyundai krećući se nepropisnom brzinom od 199 km/h.

Najveća koncentracija alkohola od 1,74 promila, očitana je u Završju, dana 10. svibnja, u 0.35 sati, u organizmu 23-godišnjeg vozača.

U proteklom tjednu na području policijske uprave brodsko-posavske dogodilo se ukupno 12 prometnih nesreća (5 s ozlijeđenim osobama i 7 s materijalnom štetom) u kojima je 6 osoba lakše ozlijeđeno.

Policija apelira na sve sudionike u prometu da budu oprezni te da se maksimalno pridržavaju prometnih propisa. Policijski službenici nastavljaju sa preventivno represivnim aktivnostima u prometu s posebnim naglaskom na teže prometne prekršaje, tzv „4 ubojice u prometu“ (brzina, alkohol, mobitel, pojas).

Izvor: Policijska uprava brodsko-posavska