Naslovnica UDRUGE NOVOGRADIŠKE NJUŠKE MALA BRKA, TUŽNOG POGLEDA, ČEKA NA SRETNOG VLASNIKA

MALA BRKA, TUŽNOG POGLEDA, ČEKA NA SRETNOG VLASNIKA

1933
0
Podijeli objavu

Vrijedna Udruga “Novogradiške njuške” do sada su brinule i udomile preko 100 napuštenih pasa što zahtjeva izuzetnu upornost, požrtvovnost i trud članova na čelu s predsjednikom udruge Sašom Stojićem.

Stoga im pomozimo u njihovoj humanoj misiji jer se ulaže zaista veliki trud i vrijeme.

Ovoga puta predstavljamo malu kujivu Brku koja isto čeka svog vlasnika.
Mala Brka će biti malog rasta, vesela je i razigrana, te idealna i za stan. Ali, često ima tužan pogled. Svatko živo biće zaslužuje roditelje i nekoga tko će se brinuti o njima, pa tako i životinje.

Rad udruge odjeknuo je i daleko izvan našeg grada, pa mnogi građani iz udaljenih mjesta udomljuju napuštene životinje sa novogradiškog područja.

Budimo i mi Novogradiščani još solidarniji. Jer, kada udomite napuštenog psa često vam isti vrati veću ljubav i odanost od ostalih jer cijeni to do kraja života. Kao autor teksta, govorim to i iz vlastitog iskustva 🙂

“Zajedno sa svoje dvije sestre, ostavljena je kod jedne vikendice u vreći.
Djevojka koja je trčala tom rutom, pronašla ih je i zamolila za pomoć da ih udomimo. Tog istog dana, nedugo nakon razgovora s nama, javila nam je da ih je jedan dečko iz sela pokupio i smjestio kod sebe na ranč.
Sutradan samo ih preuzeli i odvezli na naš smještaj. Primile su cjepivo protiv zaraznih bolesti. Obje njezine sestru su već udomljene, u roku dva dana, a Brka još malo čeka. Možda bi mogla zajedno sa sestrama već u nedjelju na put u novi dom.
Brka je mješanka lovnog terijera. Bit će manjeg rasta i teška do 10kg. Njene sestre su jazavčarke, pa pretpostavljamo da su zato ostavljenje jer su ženke.
Brka će vjerojatno biti aktivniji pas, željna igre i šetanja. Zbog malog rasta, idealna je za stan ili kuću sa ograđenim dvorištem. Brka vas čeka, javite se”
. – riječi su Saše Stojića, predsjdnika Udruge “Novogradiške njuške”.