Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti ŽUPANIJA – 5 NOVIH POZITIVNIH OSOBA NA COVID-19. PO JEDNA IZ NOVE...

ŽUPANIJA – 5 NOVIH POZITIVNIH OSOBA NA COVID-19. PO JEDNA IZ NOVE GRADIŠKE I OPĆINE STARO PETROVO SELO

840
0
Podijeli objavu

U zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je pet (5) novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2.

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina):

grad Slavonski Brod (2), grad Nova Gradiška (1), općina Staro Petrovo Selo (1) i općina Oriovac (1).

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 666, dok je broj aktivnih slučajeva 28 (1 više nego prethodni dan).

Hospitalizirano je 7 osoba (2 osobe manje nego prethodni dan) od čega je jedna hospitalizirana osoba na respiratoru.

Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 260 osoba (13 osoba više nego prethodni dan).

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih te na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 ukoliko ih ipak organiziraju ili na njima sudjeluju. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Izvor: Bpz.hr