Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti ŽUPANIJA – 11 NOVIH POZITIVNIH OSOBA NA COVID-19. JEDNA U OPĆINI CERNIK

ŽUPANIJA – 11 NOVIH POZITIVNIH OSOBA NA COVID-19. JEDNA U OPĆINI CERNIK

809
0
Podijeli objavu

U zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je jedanaest (11) novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2.

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina):

grad Slavonski Brod (9), općina Garčin (1) i općina Cernik (1).

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 684, dok je broj aktivnih slučajeva 35 (7 više nego prethodni dan).

Hospitalizirano je 9 osoba (2 osobe više nego prethodni dan) od čega je jedna hospitalizirana osoba na respiratoru.

Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 279 osoba (1 osoba više nego prethodni dan).

Tijekom proteklog tjedna inspektori civilne zaštite izvršili su 138 nadzora nad poštivanjem epidemioloških mjera u gospodarskim subjektima i na javnim okupljanjima.

Kod 26 gospodarskih subjekata ili organizatora javnih okupljanja evidentirano je kršenje epidemioloških mjera i to u noćnim klubovima (9), u trgovinama (8), na sportskim natjecanjima/utakmicama (6) i u caffe barovima (3)  te su izrečena upozorenja radi pridržavanja istih. 

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih te na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 ukoliko ih ipak organiziraju ili na njima sudjeluju. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.