Naslovnica ŽUPANIJA Aktualnosti POVEĆAVA SE BROJ ZARAŽENIH – 17 NOVIH POZITIVNIH OSOBA NA COVID-19 U...

POVEĆAVA SE BROJ ZARAŽENIH – 17 NOVIH POZITIVNIH OSOBA NA COVID-19 U ŽUPANIJI. JEDNA OSOBA IZ NOVE GRADIŠKE

762
0
Podijeli objavu

U zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 17 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te 1 slučaj zaraze stranog državljanina (Njemačka).

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina):

grad Slavonski Brod (11) te po jedna zaražena osoba na području grada Nova Gradiška i općina Brodski Stupnik, Sibinj, Garčin, Velika Kopanica i Gundinci.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 696, dok je broj aktivnih slučajeva 43.

Hospitalizirano je 5 osoba od čega je jedna hospitalizirana osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 401 osoba.

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih te na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 ukoliko ih ipak organiziraju ili na njima sudjeluju. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Izvor: Bpz.hr